GLOBALNI PRIHODI OD POSLUŽITELJA: Porast će 17% u 2022. | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GLOBALNI PRIHODI OD POSLUŽITELJA: Porast će 17% u 2022.

Autor Ivan Vukić

Rast se odnosi na isporuke ostvarene u 2021. godini

 Server posluzitelj (1).jpg Izvor: Bethani Drouin, Pixabay

Globalni prihodi od servera će na godišnjoj razini porasti 17% i u 2022. dosegnuti 111,7 milijardi dolara, procjenjuje Counterpoint. Istovremeno, globalne isporuke serverskih poslužitelja će u 2022. porasti za 6% na godišnjoj razini, na 13,8 milijuna jedinica.

Iz perspektive poduzeća transformacija u hibridni oblak i nadogradnje postojeće infrastrukture za rukovanje povećanim radnim opterećenjem pružit će poticaj za rast nakon pauze tijekom pandemije COVID-19.

5G, automobilska industrija, igranje u oblaku i računalstvo visokih performansi ostat će ključni pokretači za pružatelje usluga u oblaku u širenju podatkovnog centra. Tržište se razvija uvođenjem modela "As-a-Service" i "plati po upotrebi" od strane poslužiteljskih tvrtki kao što su Pointnext iz HPE-a, APEX iz Della i TruScale iz Lenovo.

 Prihodi od posluzitelja, Counterpoint.jpg Izvor: Counterpoint

Poslovni model je doživio veliki uspjeh zbog veće fleksibilnosti koja se daje klijentu uz minimalne kapitalne troškove zbog pojave infrastrukture koja se temelji na radnom opterećenju. Promatrajući cjelokupno tržište, istraživački analitičar Akshara Bassi izjavio je:

“U inflatornom, ali iznimno dinamičnom okruženju tvrtke žele ojačati svoju infrastrukturu dok se pripremaju za zahtjeve Web 3.0 s kraja infrastrukture. Tvrtke diverzificiraju svoju IT infrastrukturu kako bi zadovoljile potrebe razvoja podataka i učinile klijente spremnim za oblak.”

Prihodi su u 2020. i početkom 2021. ostali nepromijenjeni zbog pandemije i manje potrošnje poduzeća na nadogradnju i proširenje IT infrastrukture. U drugom polugodištu 2021. došlo je do zaostatka zbog prekida lanca opskrbe u cijelom lancu vrijednosti, od akceleratorskih čipova do energetskih IC-a, što je prešlo u prvo polugodište 2022.

 Server posluzitelj (2).jpg Izvor: Schäferle, Pixabay

Potražnja je u 2021. porasla zbog ulaganja hiperskalera u područja superračunala, rubnog računalstva i implementacije 5G-a. Iz perspektive poduzeća nadogradnje i proširenja su se dogodile kako bi omogućile digitalnu transformaciju zajedno s procesom prelaska poslovanja u oblak.

Dell i HPE su ikone tržišta poslužitelja, ali tvrtke kao što su Lenovo, Inspur i Supermicro predstavljaju snažnu konkurenciju jer potražnja za fleksibilnim prilagođenim konfiguracijama u opciji golog metala nastavlja rasti.

 Prihodi od posluzitelja prema brendovima, Counterpoint.jpg Izvor: Counterpoint

Infrastruktura utrošena na omogućavanje metaversea će dati poticaj poslužiteljima jer su oni građevni blokovi za metaverse. Velike internetske korporacije i hiperskaleri već su detaljno izložili svoje planove za trošenje na metaverse infrastrukturu.

Mnoga poduzeća grade svoja vlastita superračunala za razvoj softvera koji može dovesti Web 3.0 do potrošača. Iz državne perspektive superračunala postaju sveprisutna u svakom istraživačkom odjelu unutar njih – od toga da se u početku koriste samo u obrani do klime i zdravstvene skrbi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI