Samsung dostiže svoj najveći mjesečni tržišni udio | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Samsung dostiže svoj najveći mjesečni tržišni udio

Autor Krunoslav Ćosić

Još od travnja 2017. godine Samsung nije bio toliko uspješan

 Samsung Galaxy S22.jpg Izvor: Samsung

Globalna prodaja pametnih telefona u travnju 2022. pala je 8% na godišnjoj razini, ali je Samsungova prodaja porasla za 9% na godišnjoj razini.

Samsung je zauzeo skoro jednu četvrtinu globalnog tržišta pametnih telefona u travnju 2022. Ovo je najveći tržišni udio za Samsung od travnja 2017. godine. Samsungova prodaja pametnih telefona na godišnjoj je razini u travnju 2022. zauzela 24% globalnog tržišta pametnih telefona, prema Market Pulse Service Counterpoint Research. Ovo je najveći mjesečni tržišni udio za Samsung od travnja 2017.

Prodaja tvrtke porasla je unatoč tome što je globalna prodaja pametnih telefona pala za 8% na godišnjoj razini tijekom istog razdoblja. Zapravo, to je bila jedna od rijetkih marki koja je rasla unatoč padu tržišta.

 Galaxy Z Fold3 5G i Z Flip3 5G stigli su u Hrvatsku Izvor: Samsung

Rast je pomogao Samsungu da treći mjesec zaredom u 2022. bude predvodik na globalnom tržištu pametnih telefona. Također je postao brend broj 1 na indijskom tržištu u travnju, prvi put od kolovoza 2020. godine.

To je potaknuto snažnim performansama serije Galaxy S22 u premium segmentu i A serije u srednjem segmentu. Samsung je također imao nisku izloženost kineskom tržištu u padu, što je negativno utjecalo na prodaju svih kineskih OEM-a. Samsungovo upravljanje lancem opskrbe kroz 2022. također je uspješno udovoljavalo potražnji.

 Samsung Galaxy Z Flip3.jpg Izvor: Samsung

Očekuje se da će u drugom tromjesečju 2022. Samsung vjerojatno zadržati vodeću poziciju na globalnom tržištu pametnih telefona. Segment sklopivih uređaja, u kojem je Samsung trenutno neprikosnoveni lider s modelima Galaxy Z Flip3 i Galaxy Z Fold3 također ima mnogo potencijala. Samsung će vjerojatno nastojati sniziti cijene sklopivih telefona kako bi stekao konkurentsku prednost.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI