ŽELE POVEĆATI PROIZVODNJU: Apple cilja na Indiju i Vijetnam | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ŽELE POVEĆATI PROIZVODNJU: Apple cilja na Indiju i Vijetnam

Autor Davor Dakić

O premještanju proizvodnje razmišlja se zbog dugotrajnog zatvaranja zbog koronavirusa

 Apple Indija.jpg Izvor: Shutterstock

Apple bi mogao prebaciti proizvodnju iPhonea iz Kine, gdje su neki gradovi pogođeni dugotrajnim zatvaranjem zbog Covid-19, što uzrokuje uska grla u proizvodnji, izvijestio je The Wall Street Journal (WSJ).

WSJ je naveo da Apple razmatra povećanje proizvodnje u Indiji i Vijetnamu jer mijenjaju taktiku premještanjem proizvodnje na druga tržišta kako bi smanjili oslanjanje na Kinu zbog nacionalne politike nulte tolerancije na Covid-19, ali i rastućih trgovinskih napetosti sa SAD-om.

 Apple iPhone 11 Pro Max.jpg Izvor: Jaap Arriens/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Apple je već vodio razgovore s postojećim dobavljačima o povećanju proizvodnje u Indiji, a uz Vijetnam razmišlja se i o drugim zemljama jugoistočne Azije, napisao je WSJ. Čelnici su u travnju upozorili da bi problemi s opskrbom u Kini mogli ugroziti prihod u tekućem fiskalnom tromjesečju za do 8 milijardi dolara, prenosi Mobile World Live.

Prošlog mjeseca je Apple počeo proizvoditi iPhone 13 u Indiji, tržištu na kojem je započeo proizvodnju 2017. Prema informacijama koje ima Reuters, Apple u Indiji također planira proizvoditi svoje najnovije iPad tablete. Unatoč takvim potezima Kina navodno i dalje čini veliku većinu Appleove globalne proizvodnje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI