FINANCIAL TIMES: Ovo su najbrže rastuće tvrtke u Europi 2022 | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

FINANCIAL TIMES: Ovo su najbrže rastuće tvrtke u Europi 2022

Autor Davor Dakić

Među 1000 tvrtki najviše ih je iz Italije, a slijedi Njemačka

 Ured.jpg Izvor: Shutterstock

Znate li koje su tvrtke najbrže rastuće u Europi te u kojim industrijama posluju? Šesta godišnja lista najbrže rastućih europskih tvrtki, koju je objavio Financial Times, donosi popis tvrtki koje su u periodu od 2017. do 2020. imale najveći rast prihoda.

Na vrhu liste FT 1000 list je Swappie s rastom od 477,4 posto, finska tvrtka s 218 zaposlenih koja se bavi kupnjom i prodajom obnovljenih pametnih telefona. Slijedi Kilo Health iz Litve koji se bavi zdravstvenom zaštitom (rast 450,1 posto, imaju 177 zaposlenih), a na listi je britanski OCI na trećem mjestu s rastom prihoda od 409,6 posto (32 djelatnika). Bave se financijskim servisima.

 Swappie.jpg Izvor: Swappie

 Kilo Health.jpg Izvor: Kilo Health

OnlyFans s 800 zaposlenih također dolazi iz Velike Britanije, a radi se o stranici za odrasle na kojima je moguć direktan video kontakt s osobom koja na taj način prodaje svoje usluge. U 2020. godini imali su 316,7 milijuna prihoda dok su u 2017. godini ostvarili 2,6 milijuna eura.

Italija je zemlja s najviše tvrtki na listi, s njih 235. Njemačka je druga sa 194, a slijedi Velika Britanija sa 155. Poredak FT 1000 kreiran je složenim postupkom, ali treba uzeti u obzir kako rang ljestvica ne nudi u potpunosti stvarnu situaciju jer neke tvrtke ne objavljuju javno svoje brojke dok neke nisu sudjelovale iz drugih razloga. Cijelu listu možete pogledati na FT.com.

 FT 1000 Financial Times 2022.jpg Izvor: Financial Times

Pravo sudjelovanja imale su tvrtke iz ovih zemalja: Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Island, Irska, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Malta, Monako, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Velika Britanija.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI