PREMIUM PAMETNI TELEFONI: Samsungu omogućuju dodatni poticaj | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PREMIUM PAMETNI TELEFONI: Samsungu omogućuju dodatni poticaj

Autor Krunoslav Ćosić

Mobilna jedinica Samsung Electronicsa zabilježila je dvoznamenkasti rast prihoda

 Samsung zgrada sjedište (1).jpg Izvor: Piero Cruciatti / Alamy / Alamy / Profimedia

U prvom tromjesečju 2022. godine Samsung je imao odlične rezultate, unatoč slaboj globalnoj potražnji i nedostatku komponenti. Snažna prodaja uređaja iz Galaxy S22 serije i novih 5G modela telefona za masovno tržište potaknula je rast.

Poslovni potpredsjednik Samsungovog odjela Mobile eXperience (MX) Kim Sung-koo objasnio je da je smartphone Galaxy 22 Ultra ostvario veći udio u prodaji od svog prethodnika, pomažući time poticanju rasta prihoda.

 Samsung Galaxy S22 Ultra (2).jpg
Samsung Galaxy S22 Ultra
Izvor: Samsung

Kim predviđa oporavak svjetske potražnje za pametnim telefonima u drugoj polovici godine i očekuje nastavak rasta prodaje pametnih telefona kako se Samsung širi u premium segmentu. Također se predviđa visok rast tržišta nosivih uređaja (wearable), prenosi Mobile World Live.

Promet od MX poslovanja porastao je 11 posto na godišnjoj razini na 31,2 bilijuna KRW (24,6 milijardi dolara). Prodaja pametnih telefona u Q1 2022 pala je 8,6 posto, na oko 74 milijuna jedinica. Prosječna vrijednost prodanih telefona je porasla 14,4 posto, na 278 dolara. Volumen isporučenih Samsungovih tableta bio je 8 milijuna jedinica. Operativna dobit jedinice MX and Networks pala je za 13 posto, na 3,8 bilijuna KRW.

 Samsung zgrada sjedište (2).jpg Izvor: Jerome Cid / Alamy / Alamy / Profimedia

Na razini grupe neto dobit porasla je 56,6 posto - na 11,1 bilijuna KRW, uz rast prihoda od 19 posto na 77,8 bilijuna KRW, uz potporu 39-postotnog povećanja prodaje poluvodiča na 26,9 bilijuna KRW.

Potpredsjednik odjela za odnose s ulagačima Ben Suh rekao je da je unatoč vrlo izazovnom vanjskom okruženju Samsung ostvario treće uzastopno tromjesečje rekordne prodaje, s dvoznamenkastim rastom u svim divizijama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI