Samsung je spreman za povećanje potražnje pametnih telefona | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Samsung je spreman za povećanje potražnje pametnih telefona

Autor Krunoslav Ćosić

Imaju rast prihoda, rast isporuka pametnih telefona te pad isporuka tablet računala

 Samsung Izvor: JSMimages / Alamy / Alamy / Profimedia

Samsungova mobilna divizija prognozirala nastavak potražnje za svojim pametnim telefonima nakon što je u posljednjem tromjesečju 2021. registriran snažan rast na dobitcima u premium segmentu.

Na procjene zarade potpredsjednik Mobile eXperience (MX) Kim Sung-koo izrazio je uvjerenje da će izlazak Samsungove sljedeće Galaxy S22 flagship serije pridonijeti daljnjem rastu i većoj prosječnoj prodanijoj cijeni uređaja.

Objasnio je kako tvrtka očekuje da će se količina isporuka i cijene poboljšati u 2022., ali je upozorio da bi tradicionalno slabo prvo tromjesečje moglo rezultirati manjom potražnjom, uz nastavak neizvjesnosti oko zaliha komponenti i predviđanja da će ograničenja ostati tijekom cijele godine.

 Samsung Galaxy Note20 Ultra (1).jpg
Samsung Galaxy Note20 Ultra
Izvor: Samsung

Mobile eXperience je ostvario prihod od 27,7 bilijuna KRW (23 milijarde dolara) u četvrtom tromjesečju, što je 29 posto više u odnosu na prethodnu godinu. Prodaja pametnih telefona porasla je 7,5 posto na oko 72 milijuna jedinica dok je količina tableta pala za 30 posto, na 7 milijuna.

Pametni telefoni su činili više od 90 posto prodaje Samsungovih uređaja. Prosječna prodajna cijena telefona poboljšana je za 23,4 posto, na 253 dolara. Operativna dobit za IT i grupu mobilnih komunikacija, koja uključuje MX jedinicu, iznosila je 2,7 bilijuna KRW zbog većih ulaganja u asortiman sklopivih pametnih telefona i povećanih marketinških troškova na kraju godine.

 3_ Galaxy Z Flip3 Izvor: Samsung

Kim je rekao da Samsungovo mrežno poslovanje nastoji osigurati nove ugovore na inozemnim tržištima, uključujući Europu, prenosi Mobile World Live. Na razini grupe, neto dobit porasla je 64 posto, na 10,8 bilijuna KRW, uz konsolidirani prihod od 76,6 bilijuna KRW, što je porast od 24 posto. Prodaja poluvodiča porasla je 43 posto, na 26 bilijuna KRW.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI