XIAOMI: Premium pametni telefoni potiču rast | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

XIAOMI: Premium pametni telefoni potiču rast

Autor Krunoslav Ćosić

Tvrtka bilježi snažne rezultate u svim segmentima poslovanja

 Xiaomi Izvor: Shutterstock

Kineski proizvođač Xiaomi imao je dvoznamenkasto povećanje prihoda od pametnih telefona u posljednjem tromjesečju 2021., unatoč stalnim globalnim nestašicama u opskrbi za koje očekuju da će se uskoro poboljšati.

Predsjednik Wang Xiang izjavio je da je Xiaomi zabilježio snažne rezultate u svim segmentima poslovanja u četvrtom tromjesečju i tijekom cijele godine te je ojačao svoju poziciju na tržištu premium pametnih telefona.

 Redmi Note 10 5G Izvor: Beata Zawrzel/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Wang je istaknuo da se tvrtka još uvijek suočava s izazovima u opskrbi, ali procjenjuje da će se situacija značajno promijeniti počevši od drugog tromjesečja, a posebno u drugoj polovici 2022. Tijekom četvrtog tromjesečja 2021. neto dobit tvrtke na godišnjoj razini pala je 72,2 posto, na 2,4 milijarde CNY odnosno kineskih juana (376,7 milijuna USD) dok je ukupni prihod porastao za 21,4 posto, na 85,6 milijardi CNY. Prodaja u inozemstvu porasla je 23,4 posto, na 41,6 milijardi CNY, prenosi Mobile World Live.

Prihodi od pametnih telefona porasli su 18,4 posto, na 42,6 milijardi CNY, s globalnim isporukama za 4,4 posto na 50,5 milijuna jedinica. Segment pametnih telefona činio je 60 posto ukupnog prihoda u Q4 2021.

 Xiaomi 12 Pro (5).jpg Izvor: Youtube

Pozivajući se na podatke tvrtke Canalys Xiaomi je naveo da su njihove isporuke pametnih telefona završile na trećem mjestu u svijetu s udjelom od 12,5 posto. Financijski direktor Alain Lam ističe kako se globalni udio na tržištu pametnih telefona povećao s 9,2 posto na 14,1 posto, između 2019. i 2021., dok je udio u kontinentalnoj Kini 2021. dosegao rekordnih 15,2 posto te je Xiaomi završio na trećem mjestu.

IoT i lifestyle segment porastao je 19,1 posto na 25,1 milijardu CNY potaknut povećanjem prodaje pametnih televizora, tableta i pametnih satova Xiaomi Pad 5 serije. Prihod od internetskih usluga porastao je za 17,7 posto na 7,3 milijarde CNY zbog povećanja oglašavanja.

Troškovi istraživanja i razvoja porasli su 24,1 posto na 3,1 milijardu CNY i 42,3 posto na 13,2 milijarde CNY za cijelu godinu. Xiaomi planira uložiti više od 100 milijardi CNY u istraživanje i razvoj u sljedećih pet godina.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI