AMERIČKI MILIJARDERI: Najviše su profitirali od pandemije | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

AMERIČKI MILIJARDERI: Najviše su profitirali od pandemije

Autor Igor Martić

I dok su ruski milijarderi u središtu pozornosti s jedne strane, na drugoj strani su drugi

 Bogataš novac.jpg Izvor: un-perfekt, Pixabay

Zbog rata u Ukrajini i sankcija koje su uslijedile protiv ruskih pojedinaca i entiteta trpe i ruski milijarderi. Istovremeno, njihovi „kolege“ u Sjedinjenim Državama prikupili su dodatnih 1,7 bilijuna dolara neto vrijednosti od početka pandemije prije dvije godine.

To znači povećanje od 57 posto u usporedbi s podacima Forbesa iz ožujka 2020., a koje je prikupila američka organizacija Americans For Tax Fairness (ATF). Četiri od šest ljudi koji su zaradili najviše su izvršni direktori iz tehnološkog sektora.

 Bill Gates
Bill Gates
Izvor: Shutterstock

Na vrhu ove specifične skupine nalaze se izvršni direktor Amazona Jeff Bezos i Microsoftov Bill Gates sa 165 milijardi dolara odnosno 130 milijardi dolara¸koje su zaradili tijekom pandemije. Suosnivači Googlea Larry Page i Sergey Brin tvrde da su na petom i šestom mjestu sa 114 milijardi odnosno 109 milijardi dolara dok šef multinacionalnog konglomerata Berkshire-Hathaway, Warren Buffett na dan 10. ožujka 2022. ima neto vrijednost od 118 milijardi dolara.

 AXEL;SPRINGER;AWARDS;BERLIN;GERMANY;24;APR;2018;JEFF;BEZOS;AMAZON;Businessperson;Male;Personality;70993000;369625211
Jeff Bezos
Izvor: Profimedia

Vjerojatno najveća priča o uspjehu je uspon Elona Muska do bogatstva tijekom posljednja 24 mjeseca. Teslin izvršni direktor povećao je svoju neto vrijednost za 851 posto - s 24,6 milijardi dolara na 234 milijarde dolara uglavnom zahvaljujući uspjehu dionica svoje tvrtke unatoč tome što se proizvođač automobila morao oslanjati na kredite za ugljik kako bi ostvario neto prihod do 2021. godine.

 Elon Musk (2).jpg Izvor: CHINE NOUVELLE / Sipa Press / Profimedia

Iako je ovako velike brojke možda teško shvatiti mogu se usporediti kako bi se ovaj razvoj stavio u perspektivu. Na primjer, procjenjuje se da će plan predsjednika Bidena Build Back Better stajati 2 bilijuna dolara u sljedećih deset godina. Neto dobit svakog američkog milijardera zajedno u posljednje dvije godine mogla bi financirati većinu ambicioznog plana, a da profiteri pritom ne postanu siromašniji.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI