EVO TKO PROIZVODI NAJVIŠE KAMERA: Sony je prvi na listi | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

EVO TKO PROIZVODI NAJVIŠE KAMERA: Sony je prvi na listi

Autor Krunoslav Ćosić

Prihod na globalnom tržištu CIS-a dostići će 21,9 milijardi dolara u 2022.

 Kamera senzor (2).jpg Izvor: Shutterstock

Očekuje se da će prihod globalnog tržišta senzora za kamere (CIS - Camera Images Sensor) porasti za 7% u 2022. i dosegnuti 21,9 milijardi dolara, uglavnom potaknut povećanjem potražnje za pametnim telefonima, automobilskim, industrijskim i drugim aplikacijama, pokazuju najnovija predviđanja koja je objavio Counterpoint.

Očekuje se da će segment mobilnih telefona doprinijeti s udjelom od čak 71,4% ukupnog tržišnog prihoda u 2022., a slijede ga automobili (8,6%) i video nadzor (5,6%). Uz kontinuirani porast globalnih isporuka pametnih telefona i daljnje nadogradnje senzora kamera očekuje se da će segment mobilnih telefona doživjeti srednje jednoznamenkasto povećanje prihoda u CIS-u na godišnjoj razini.

 CIS udio po vrstama u 2022.jpg Izvor: Counterpoint

U međuvremenu, kako automobili postaju inteligentniji, povezani i nude sve bolju autonomnu vožnju u određenim uvjetima, implementacija kamera za praćenje situacije u prometu i senzori za funkcije ADAS-a i ADS-a će se širiti, što će dovesti do sve većeg broja kamera u novim vozilima u nadolazećim godinama. Očekuje se da će segment video nadzora održati nizak jednoznamenkasti rast, djelomično potaknut trajnim utjecajem COVID-19 na socijalnu distancu.

Očekuje se da će Sony zauzeti 39,1% udjela u prihodu u 2022., a slijede ga Samsung (24,9%) i OmniVision (12,9%). Sony je aktivno širio i diverzificirao svoju bazu kupaca u CIS-u kao najveći dobavljač slikovnih i ToF senzora koji se sastoje od velikih piksela, potičući trend podizanja mobilne fotografije na profesionalnu DSLR kvalitetu. Očekuje se da će Sonyjev prihod u CIS-u porasti za 3% na godišnjoj razini u 2022.

 CIS udio po proizvodjacima u 2022.jpg Izvor: Counterpoint

U međuvremenu, očekuje se da će se jaz između Sonyja i Samsunga dodatno smanjiti jer će potonji imati koristi od svoje prvenstvene prednosti u pružanju cjenovno konkurentnih senzora slike super visoke rezolucije za pametne telefone srednje do visoke i agresivnog proširenja proizvodnih kapaciteta.

Također se očekuje da će OmniVision doživjeti veliki skok u prihodima u CIS-u u 2022. zahvaljujući raznolikom portfelju proizvoda, prodorima u senzorima super visoke razlučivosti za pametne telefone i povećanju potražnje u automobilskom, nadzornom i industrijskom segmentu.

 Kamera senzor (1).jpg Izvor: Shutterstock

Iako makroekonomske neizvjesnosti poput ponovnog pojavljivanja COVID-19 koji ometa proizvodnju kamera i dalje predstavljaju prijetnju globalnoj industriji CIS-a, nadogradnja performansi fotoaparata i obogaćivanje sadržaja CIS-a u pametnim telefonima, automobilskim i drugim aplikacijama postavlja čvrste temelje za CIS industriju za postizanje višegodišnjeg rasta.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI