OPPO SURAĐUJE S HASSELBLADOM Usmjerava se na tehnologiju kamere | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

OPPO SURAĐUJE S HASSELBLADOM Usmjerava se na tehnologiju kamere

Autor Krunoslav Ćosić

Nakon OnePlusa, Hasselblad kreće u suradnju s kineskim Oppom

 Hasselblad.jpg Izvor: Hasselblad

Oppo je potpisao trogodišnji ugovor sa švedskim fotografskim stručnjakom Hasselbladom o zajedničkom razvoju tehnologije za svoje vodeće pametne telefone, nadovezujući se na postojeći ugovor između tvrtke za kamere i sestrinskog brenda proizvođača mobilnih telefona OnePlus.

 Hasselblad (2).jpg Izvor: Hasselblad

Oppo za cilj im "donijeti najprirodniji mogući ton kože na svojoj portretnoj fotografiji" kao rezultat suradnje s brandom poznatim još iz vremena analogne fotografije. Prije nekoliko godina Hasselblad je surađivao s Motorolom, na dodacima za mobilne telefone.

Iako je partnerstvo tek najavljeno, Oppo je rekao da će koristiti Hasselblad tehnologiju u Find X5 seriji koja je planirana za lansiranje kasnije u tekućem (prvom) tromjesečju 2022. Ne zna se hoće li suradnja uključivati i nešto više od kalibracija boja, kao na OnePlus 9 Pro, ali se zna da će novi Oppov model imati Sonyjev foto senzor IMX766 koji uključuje 50 megapiksela.

 Oppo (2).jpg Izvor: Oppo

Hasselbladov dogovor iz ožujka 2021. s proizvođačem pametnih telefona OnePlus (na seriji 9) s izazovom prethodio je njegovoj integraciji s Oppom. Sporazum je uključivao dugotrajno obećanje da će koristiti tehnologiju tvrtke za kamere u OnePlus uređajima zajedno s općim zajedničkim naporima istraživanja i razvoja. OnePlus je vlasnik branda Oppo tako da ne iznenađuje nova suradnja.

 OnePlus 9 Pro & OnePlus 9.jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI