ŽELE BITI NEOVISNI O AMERIKANCIMA Ulažu u stručnjake i znanje o čipovima | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ŽELE BITI NEOVISNI O AMERIKANCIMA Ulažu u stručnjake i znanje o čipovima

Autor Krunoslav Ćosić

Huawei radi na povećanju stručnosti svojih djelatnika te ulažu u poluvodiče

  Izvor: Krunoslav Ćosić

Kako bi se suprotstavili američkim sankcijama Huawei navodno tiho radi na ulaganju u stručnjake za poluvodiče kako bi ojačali svoje poslovanje pred stalnim američkim ograničenjima.

Nikkei Asia je otkrio da su investicijski ogranci kineskog tehnološkog diva, uključujući Hubble Technology Investment, preuzeli ili podigli udjele u više od 45 domaćih tehnoloških tvrtki u 2021. godini, što je više nego dvostruko više od brojke u 2020. godini.

Poznata japanska stranica s vijestima, a prenosi Mobile World Live, izvijestila je da je oko 70 posto ulaganja u 2021. bilo u dobavljače koji se odnose na poluvodiče, uključujući programere čipova, alate za dizajn, proizvodnu opremu i materijale.

 Čipset (1) Izvor: Bogdan Steblyanko / Stock Budget / Profimedia

Huawei očito posebno želi povećati kapacitete pakiranja čipova, što se odnosi na posljednji korak u proizvodnji poluvodiča. Nikkei Asia je primijetio da američke tvrtke kontroliraju manje relevantne tehnologije na terenu u usporedbi s proizvodnim procesom.

Huawei je nedavno uspostavio suradnju s Quliang Electronics, dobavljačem za pakiranje i testiranje čipova sa sjedištem u provinciji Fujian. Izvori su rekli da Quliang Electronics ubrzano širi svoje proizvodne kapacitete u Quanzhouu kako bi pomogao Huaweiju da uvede svoje dizajne sklopa čipova u proizvodnju te probne tehnologije slaganja i pakiranja čipova.

Nikkei Asia također je ukazao na osnivanje Huawei Precision Manufacturing u Shenzhenu prošlog mjeseca kako bi se uključio u proizvodnju elektronike. Nadalje, kaže se da Huawei intenzivno zapošljava stručnjake od dobavljača uključujući ASE Technology Holding iz Tajvana, pružatelja usluga pakiranja i testiranja čipova.

 Čipset poluvodič (3) Izvor: Paolo Galasso / Alamy / Alamy / Profimedia

Huawei formira partnerstava s lokalnim igračima, uključujući suradnju s BOE Technology Group za razvoj tehnologije pakiranja čipova na razini panela. Rotirajući predsjednik Huaweija Guo Ping nedavno je priznao da će u 2022. predstaviti svoj odgovor na izazove i istaknuo da samo kroz strateška ulaganja mogu ojačati i izgraditi budućnost za sebe.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI