SHOPPING PREKO BARE Ovo su načini na koje Amerikanci troše novac | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SHOPPING PREKO BARE Ovo su načini na koje Amerikanci troše novac

Autor Krunoslav Ćosić

Online kupovina postaje dominantna, ali niti drugi načini kupnje ne gube svoj značaj

  Izvor: Danny Gys/REPORTERS / Sciencephoto / Profimedia

Osjećaj prvog uključivanja prijenosnog računala, otvaranje fine boce vina ali i blagdanske kupovine putem interneta primamljive su opcije za mnoge Amerikance, više nego ikad u svjetlu pandemije. Međutim, čini se da su fizičke trgovine još uvijek privlačne mnogim kupcima, osobito tijekom blagdanske sezone kada se na razglasu u dućanima puštaju blagdanski klasici.

 20s;Young Adult;Woman;Female;Caucasian;Market;Supermarket;Grocery Store;Store;Shopping;Casual Clothing;Customer;Consumer;Food And Drink Industry;Shopper;Grocery;Smartphone;Mobile Phone;Cellphone;Phone;Holding;Using;Touching;Typing;Text Message;Trolley;Wireless Technology;Touchscreen;Web;Internet;Browsing;Communication;Connection;Product;Consumerism;Business;Retail;Variety;Leisure;Weekend Activities;Goods;Organic;Vegetable;Raw;Fruit;Freshness;Nutritious;Protein;Healthy Eating;Healthy Lifestyle;Together;Modern;Healthy Lifestyle,people Izvor: - / Wavebreak / Profimedia

Završio je Black Friday, slijedi Cyber Monday, a zatim i kupovina pred Božić i Novu godinu. Ponude za Crni petak često se protežu kroz cijeli tjedan – počinju prije američkog Dana zahvalnosti (svake godine pada na četvrti četvrtak u studenom), a lovci na povoljne cijene nastavljaju s potragom za najboljim ponudama želeći uštedjeti nekoliko dolara, ali pritom i puno troše.

I dok analitičari ponovno očekuju rekordne razine od prodaje preko e-trgovine i ove blagdanske sezone, fizička maloprodaja i dalje ima svoju ulogu tijekom sezone blagdanske kupovine.

 20s;Young Adult;Woman;Caucasian;Attractive;Banking;Beautiful;Booking;Buyer;Buying;Casual;Cheerful;Computer;Connection;Couch;Credit Card;Customer;E-commerce;Electronic;Happy;Holding;Home;Indoors;Interior;Internet;Laptop;Leisure;Lifestyle;Living Room;Modern;Notebook;Online;Pay;Payment;Pretty;Purchase;Relax;Relaxation;Secured;Shopping;Sitting;Smile;Smiling;Sofa;Technology;Web;Wireless Izvor: Profimedia

Prema blagdanskom istraživanju Nacionalne maloprodajne federacije (National Retail Federation), očekuje se da će potrošači u SAD-u u prosjeku potrošiti 997 dolara tijekom blagdana ove godine. Kad je riječ o tome gdje će potrošiti novac, 57 posto ljudi reklo je da bi najradije kupovali putem interneta, dok 47 posto planira ići u robnu kuću.

44 posto Amerikanaca planira kupovati u diskontnoj trgovini dok će 43 posto njih kupovati u klasičnoj trgovini s namirnicama. Slijede trgovine garderobom i raznim dodacima (30 posto), u malim lokalnim trgovinama kupovat će 24 posto dok će u trgovine elektronikom 20 posto Amerikanaca. Kod obrtnika će kupovati 16 posto, pokazuju rezultati istraživanja iz listopada ove godine, a prenosi ih Statista.

 Trgovina police hrana Izvor: STEKLO_KRD / Alamy / Alamy / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI