BLACK FRIDAY Ima li smisla čekati taj petak i tek onda kupovati? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

BLACK FRIDAY Ima li smisla čekati taj petak i tek onda kupovati?

Autor Davor Dakić

U jednodnevnom raju za kupce ipak nešto ne štima

 Crni petak (3).jpg Izvor: Pixabay

Iako ga neki trgovci promoviraju kroz cijeli tjedan pa i cijeli (studeni) mjesec, Black Friday ili Crni petak trebao bi se događati samo jedan dan u godini. Na četvrti petak u studenom, dan poslije američkog praznika Dan zahvalnosti. Postoje različita tumačenja, logična i nelogična, pa čak i nepristojna kako je nastao Crni petak. Nije to više niti bitno, bitni su samo popusti. Ali, stvarni popusti.

 Kupovina trgovina djeca roditelji.jpg Izvor: Pixabay

Rezultati analize britanske udruge potrošača What? ukazuje kako možda nije sve onako kako se čini kada se pogleda taj veliki postotak sniženih cijena. Podaci za 201 proizvod za dom i tehnologiju iz niza „pogodnosti za crni petak“ u Ujedinjenom Kraljevstvu otkrili su nezgodne podatke. Proizvodi su praćeni u trgovinama Amazon, AO.com, Argos, Currys, John Lewis i Richer Sounds.

 Crni petak (1).jpg Izvor: Pixabay

Tijekom perioda od mjeseci, prije prošlogodišnjeg Crnog petka, zapanjujućih 92 posto oglašenih proizvoda bilo je iste cijene ili čak jeftinije dok je samo jedan posto bio najjeftiniji na Crni petak. Kao što pokazuju podaci koje je objavio Statista, gotovo svaki pojedini proizvod (99 posto njih) koji je analizirao Who? ostao je na istoj cijeni nakon završetka Crnog petka ili čak postao jeftiniji. Dakle, nema niti razloga za žurbu.

 Crni petak (2).jpg Izvor: Pixabay

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI