5 SAVJETA: Za manje stresa ove blagdanske sezone | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

5 SAVJETA: Za manje stresa ove blagdanske sezone

Autor Krunoslav Ćosić

Google Maps omogućuje uštedu novca za gorivo, a izbjeći ćete i gužve tijekom blagdana

  Izvor: Zoonar GmbH / Alamy / Alamy / Profimedia

Kako provesti u djelo sretniju blagdansku sezonu? Dolazi nam najljepše doba godine, uz užurbane kupce, domaća jela i vrijeme koje ćemo provesti s voljenima.

Čak i uz sve to blagdansko veselje sezona se može činiti neodoljivom. Kako bismo vam pomogli uštedjeti vrijeme, novac i zdrav razum donosimo pet savjeta i trikova koje omogućuje aplikacija Google Maps (Karte) koje morate znati kako biste s lakoćom preživjeli užurbanu sezonu praznika.

Potražite stanice na svojoj ruti

Iako je do Božića i Nove godine još dugo, vrijeme je za pripremu kako biste izbjegli gužvu ali i nestašicu proizvoda na policama te više cijene. Zaboravili ste nešto važno za blagdansko okupljanje?

Započnite navigaciju do odredišta i dodirnite povećalo u gornjem desnom kutu aplikacije. Putem ćete pronaći trgovine mješovitom robom, odmorišta, benzinske crpke, hotele i još mnogo toga.

  Izvor: Marko Čavić

Podijelite svoje vrijeme dolaska

Kasnite na svečanosti? Obavijestite prijatelje i obitelj da ste na putu tako što ćete podijeliti svoje putovanje izravno s Google Karata. Tijekom navigacije dodirnite donji zaslon, a zatim "Podijeli napredak putovanja". Druga strana će vidjeti vaše kretanje i kad biste otprilike mogli doći.

Vozite održivo i uštedite novac na benzinu

Upotrijebite ekološki prihvatljivo rutiranje kako biste vidjeli i odabrali rutu s najmanjom potrošnjom goriva ili energijom do svog odredišta — bilo da se radi o klizalištu ili farmi drveća — kad god navigirate s Google kartama. To je najnovija funkcionalnost u Google Maps aplikaciji i dostupna je na hrvatskom tržištu kao i na okolnim tržištima.

Također možete pretraživati "cijene goriva" kako biste vidjeli cijene goriva na obližnjim postajama kako biste mogli odabrati najjeftiniju opciju.

Directory

Brzo se snađite u zatvorenom prostoru pomoću kartice Imenik. Ako planirate kupovati ili putovati ove sezone, možete potražiti bilo koji trgovački centar, zračnu luku ili tranzitnu stanicu i dodirnuti karticu "adresar" (Directory) da biste vidjeli koje se tvrtke nalaze unutra.

Primjerice nalazi li se određena tvrtka za iznajmljivanje automobila u zračnoj luci. Također ćete vidjeti korisne pojedinosti poput toga na kojem se katu nalazi mjesto i je li otvoreno.

 Gužva promet kolona.jpg Izvor: Shutterstock

Izbjegnite blagdanske gužve s informacijama o prometu

Ništa ne kvari blagdansko raspoloženje kao čekanje u koloni. Potražite bilo koje mjesto na Google Kartama - poput pekare, trgovine ili zračne luke - i otvorite njihovu poslovnu stranicu. Pomaknite se prema dolje da biste vidjeli koliko je trenutno zauzet ili koliko je zauzet u određenom danu i satu kako biste uštedjeli vrijeme i mogli unaprijed planirati dolazak kad je najmanja gužva.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI