KRENITE U KUPNJU: Očekuje nas rast cijena SSD i RAM memorije | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KRENITE U KUPNJU: Očekuje nas rast cijena SSD i RAM memorije

Autor Smartlife

Proizvođači počinju smanjivati proizvodnju zbog viška zaliha

 Micron (3).jpg Izvor: Micron

Već neko vrijeme na tržištu su niske cijene RAM-a i SSD-a, što je rezultat slabljenja potražnje potrošača i viška zaliha, ali čini se da se tome nazire kraj. Kako navodi TrendForce u svom izvještaju cijena ovih komponenti je u padu od četvrtog kvartala prošle godine.

Ono što je u prethodnim godinama trebalo biti vrhunac sezone ovaj se put pokazalo kao razočarenje jer je kombinacija sukoba u Ukrajini i inflacije dovela do slabe potražnje i viška zaliha.

 Micron (1).jpg Izvor: Micron

U izvještaju se tvrdi da je prosječna ugovorna cijena memorijskih čipova toliko pala da su neki proizvođači blizu prodaje s gubitkom. Ipak, kako se to ne bi dogodilo proizvođač Micron je prošlog tjedna najavio smanjenje RAM i NAND proizvodnje.

Iako možda niste čuli za Micron, ova kompanije je jedna od tri kompanije koje se bave proizvodnjom RAM čipova te njeni potezi itekako utječu na tržište. Ubrzo nakon što je Micron objavio svoju odluku japanska kompanija Kioxia je najavila da će ovog mjeseca smanjiti NAND proizvodnju za 30%.

TrendForce očekuje da će i drugi proizvođači donijeti slične odluke, što će dovesti do porasta RAM i SSD cijena. Dakle, ukoliko ste planirali kupnju ovih komponenti možda je najbolje već sada to učiniti.

 Micron (2).jpg Izvor: Micron

 Micron (4).jpg Izvor: Micron

 Micron (5).jpg Izvor: Micron

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI