KAKAV FERRARI! Ovo je najtanji mehanički sat na svijetu | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KAKAV FERRARI! Ovo je najtanji mehanički sat na svijetu

Autor Smartlife

Sat je predstavio švicarski proizvođač luksuznih satova Richard Mille

 RM UP-01 Ferrari (7).jpg Izvor: Richard Mille

RM UP-01 Ferrari je mehanički sat na navijanje nevjerojatne debljine od samo 1,75 mm. Titulu najtanjeg mehaničkog sata je preuzeo od sata Bulgari Octo Finissimo Ultra čija debljina iznosi 1,80 mm.

Usporedbe radi, Apple Watch Series 7 je debljine 10,7 mm što znači da šest naslaganih RM UP-01 Ferrari satova i dalje nisu debeli kao jedan Apple Watch.

 RM UP-01 Ferrari (6).jpg Izvor: Richard Mille

Skeletizirana osnovna ploča i mostovi sata su napravljeni od legure koja se sastoji od 90% titana, 6% aluminija i 4% vanadija. Ova kombinacija, koja se često koristi u naprednim zrakoplovnim aplikacijama, povećava snagu materijala u usporedbi s komercijalno čistim titanom.

RM UP-01 Ferrari može izdržati ubrzanje veće od 5000 G i vodootporan je do 10 metara. Njegov mehanizam (unutarnje komponente koje sat čine funkcionalnim) razvijen je zajedno s Audemars Piguet Renaud & Papi. Richard Mille je također surađivao s kompanijom Ferrari, a razvoj i laboratorijsko testiranje je kolektivno trajalo 6000 sati.

 RM UP-01 Ferrari (9).jpg Izvor: Richard Mille

 RM UP-01 Ferrari (1).jpeg Izvor: Richard Mille

Poput Ferrarija na četiri kotača i RM UP-01 Ferrari je limitiran što se tiče broja primjeraka - samo 150. Prodavat će se za nevjerojatnih 1.888.000 dolara. Odlučite li se na kupnju sata bit će to pametna kupnja jer satu će kroz vrijeme vrijednost samo rasti. Ferrari je Ferrari!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI