UZ STOCARD: Riješite se svih suvišnih kartica iz novčanika | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

UZ STOCARD: Riješite se svih suvišnih kartica iz novčanika

Autor Krunoslav Ćosić

Kartice lojalnosti mnogima su korisne, ali i smetaju u novčaniku

 Stocard.jpg Izvor: Stocard

U današnje smo vrijeme zatrpani svakojakim karticama i plastikom koja nije poželjna za okoliš jer nakon korištenja one završavaju u smeću.

Zamislite da sve svoje kartice možete spremiti u jedno virtualno mjesto koje će vam uvijek biti dostupno. I kad idete u trgovinu mješovitom robom po kruh i mlijeko, i kad idete u omiljenu trgovinu s cipelama, i kad idete na ćevape…

Prethodno navedene kartice nisu jedine koje koristimo. U novčanicima, džepovima i torbicama imamo i obavezne kartice poput osobne iskaznice, u novije vrijeme i vozačku dozvolu, zatim razne kartice koje nam služe za dolazak na posao, uđemo li u garažu s naplatom također moramo sa sobom nositi karticu. Mnogi trgovački centri, uz povlastice koje nude, omogućuju u novije vrijeme i jeftiniju cijenu goriva na benzinskim pumpama. Primjera je nebrojeno…

Iako se neke od prethodno spomenutih kartica nešto teže mogu zamijeniti onim digitalnim, na mnogim mjestima će vas tražiti samo QR ili neki drugi kod kako bi vas mogli identificirati kao lojalnog korisnika.

U moru aplikacija koje nude mogućnost spremanja kartica, a jedna od njih je i Googleova Pay aplikacija, nisu sve širokofunkcionalne te ne omogućuju baš spremanje svih vrsta kartica nego samo onih koje je izdavač aplikacije predvidio.

Stocard je jedna od popularnijih aplikacija koje omogućuju spremanje velikog broja kartica i članskih iskaznica na jedno mjesto. Vizualno je aplikacija vrlo dotjerana i jednostavna za korištenje, uz prikaz logotipa izdavača kartice, što olakšava potragu ako ih imate na desetke pohranjene u svoj pametni telefon.

U pozadini se koriste i neke napredne mogućnosti poput automatskog pojačavanja osvjetljenja ekrana na maksimum prilikom otvaranja bilo koje kartice na ekranu, kako bi se očitao igličasti kod. Izlaskom iz aplikacije osvjetljenje se automatski vraća na prethodno postavljeno. Kartice se mogu poredati prema abecednom poretku naziva, prema učestalosti korištenja ili pak prema korištenju kako bi se posljednja korištena kartica nalazila uvijek na vrhu. Moguće je aktivirati i zaštitu pristupa karticama.

Nudi se i mogućnost automatskog prepoznavanja trgovine ili objekta u koji ulazite, na temelju lokacije, tako da ne morate tražiti karticu nego će se ona automatski pojaviti na ekranu, čak i kad je ekran zaključan. Naravno, ako to želite, što postavljate u samoj aplikaciji. Nude se i kuponi s popustima…

Prilikom dodavanja nove kartice najprije se nudi popis najkorištenijih kartica, njih šest, što olakšava potragu, ali u nastavku su ponuđeni deseci drugih brendova dostupnih u nekoj državi. Pronašli smo i kartice trgovina s hranom za životinje, za auto dijelove, optičke radnje, poštu, ljekarne, HAK pa i EU COVID-19 potvrdu o cijepljenju. Iako postoji zasebna aplikacija COVIDGO, u koju se može spremiti potvrda, na ovaj način možete ipak imati jednu aplikaciju manje na svojem telefonu.

Zgodno je što se uz sve kartice može dodati i neki notes kako biste zapisali nešto bitno, a omogućeno je i fotografiranje prednje i stražnje strane kartice koju se sprema u mobilnu aplikaciju Stocard. Nadalje, u aplikaciju je moguće dodati i vozne karte, karte za koncerte i druga događanja, i to direktno iz vašeg e-maila u koji ste dobili kartu.

Aplikacija Stocard, koju koristi gotovo 50 milijuna ljudi, dostupna je za sve tri aktualne platforme pametnih telefona: Apple App Store, Google Android Plays Store i Huawei AppGallery. Mijenjate li pametni telefon, na novom će se uređaju automatski pojaviti sve prethodno dodane kartice, ukoliko koristite prebacivanje aplikacija sa starog na novi telefon.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI