BEZ OVOGA STE DESETLJEĆIMA ŽIVJELI Život bi vam sigurno bio ljepši da je obrnuto | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

BEZ OVOGA STE DESETLJEĆIMA ŽIVJELI Život bi vam sigurno bio ljepši da je obrnuto

Autor Davor Dakić

Svaki dan u rukama koristimo jedan predmet bez kojeg bi nam život bio nezamisliv

  Izvor: Aliexpress

Prije 66 godina, točnije 1955. godine izumljen je prvi daljinski upravljač za televizor. Izumio ga je Amerikanac Eugene J. Polley i od tog trenutka ljudi više nisu morali ustajati kako bi promijenili kanal na televizoru. Ili moliti nekoga drugoga da to učini umjesto njih.

Ovaj inženjer iz američke tvrtke Zenith Electronics daljinski je osmislio kao predmet poput pištolja, a imao je funkcije mijenjanja programa, kontrolu zvuka te uključivanje i isključivanje televizora. Nazvao ga je Flash-Matic.

 appliance;blank;boredom;boring;caucasian;color image;control;convenience;entertainment;horizontal;indoors;leisure activity;lifestyle;livingroom;midsection;one person;only women;operating;people;photography;rear view;remote control;screen;standing;switching;television;viewing;watching;woman;amusement;color;colour;female;inside;leisure;machine;mid section;observing;one;operate;person;power;room;swapping;switched;tedious;tv;view;western european Izvor: Tetra Images / Tetra Images / Profimedia

Unatrag nekoliko desetljeća daljinski upravljač doživljavamo zdravo za gotovo, nemamo nekakav pretjerano zaštitnički osjećaj prema njemu. To je predmet koji svakodnevno završava na podu, vrlo često iza trosjeda, pas se igra s njime, zalije se vodom...

Nakon nekog vremena daljinski prestaje ispravno i potpuno funkcionirati, određene tipke ne funkcioniraju. Iako su neki pokušali doskočiti problemu zamotavanjem daljinskog u prozirnu foliju, kako bi mu sačuvali izgled i ispisane funkcije te ga zaštitili od tekućine, to je samo djelomično rješenje.

Pravo rješenje je silikonska zaštita za daljinski upravljač, a navlaku možete potražiti i prema svojem modelu televizora. Možete birati boju - zelena, crvena, plava i crna. Masa dodatka je samo 20 grama tako da ne opterećuje dodatno niti daljinski niti vašu ruku.

  Izvor: Aliexpress

Ono što je dodatni feature ovog silikonskog dodatka vrijednosti 20-ak kuna je njegovo svjetljenje u mraku tako da ćete ga lako pronaći u večernjim satima na podu, bez da se ustajete i uključujete rasvjetu kako biste pronašli daljinski upravljač.

  Izvor: Aliexpress

  Izvor: Aliexpress

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI