SOUS VIDE Savršena jela pripremljena na precizno određenoj temperaturi | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SOUS VIDE Savršena jela pripremljena na precizno određenoj temperaturi

Autor Dijana Kaćanski

Vakuum tehnika uz koju će vaša jela biti savršena

  Izvor: Aliexpress

Ako još niste čuli za pripremu jela uz pomoć Sous Vide tehnike, pravo je vrijeme da se okušate u tehnici koju su počeli koristiti francuski chefovi ranih 70-ih godina prošlog stoljeća kako bi postigli savršeno preciznu pripremu jela.

Sous Vide (francuski ̈u vakuumu ̈) tehnika precizne pripreme svih vrsta jela od tada se proširio po cijelom svijetu, a danas se mogu kupiti smart uređaji koji cijeli postupak olakšavaju. Jedan od takvih je i KitchenBoss uređaj Sous Vide G320, jedan od tri najnagrađivanija dobitnika u kategoriji dizajna na svijetu.

  Izvor: Aliexpress

Upotreba smart Sous Vide uređaja je jednostavna. Uređaj je potrebno zakačiti na veći lonac s vodom te namjestiti vrijeme kuhanja i preciznu temperaturu. Ukoliko ovom tehnikom pripremate meso, ribu, voće ili povrće namirnice je potrebno začiniti, dodati grančicu omiljenog začina i zatim vakuumirati. Nakon toga se vakuumirana hrana stavlja u lonac s vodom i Sous Vide uređaj se pokreće.

Za svako jelo postoje precizne upute na koliko stupnjeva i koliko dugo ih je potrebno kuhati kako bi postigli savršenstvo. Ovom tehnikom pripremanja hrane namirnice više nikada neće biti prekuhane, a duljim kuhanjem na nižim temperaturama osigurava se zadržavanje puno više hranjivih sastojaka od ostalih tehnika.

  Izvor: Aliexpress

Za potpuni doživljaj, nakon kuhanja jelo iz vakuuma zapeče se na vrućoj tavi samo jednu minutu i gozba može početi. Uređaj dužine 38 cm izrađen od 100% sigurnog nehrđajućeg čelika ne sadrži plastične dijelove i u potpunosti je siguran.

Vodootporan je pa ga je moguće jednostavno oprati, a tijekom upotrebe jako je tih. Kontrolni ekran na vrhu je jednostavan i pregledan, a snaga ovog uređaja od 1100 W na temperaturi od 60°C i u samo 15 minuta omogućit će savršeno pripremljeni mesni ili riblji odrezak.

Uz sam uređaj s dijelom koji se pričvrsti za lonac, a čiji se uranjajući dio jednostavno otvara i lako pere pod mlazom vode, u paketu se nalazi 20 vrećica za vakuumiranje i priručnik za upotrebu. KitchenBoss Sous Vide G320 uređaj na popustu košta oko 97 USD, ali su troškovi dostave oko 55 USD, a od 1. srpnja treba na to dodati i hrvatske troškove PDV-a i ostale troškove.

  Izvor: Aliexpress

  Izvor: Aliexpress

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI