PAMETNA RJEŠENJA: Kako umrežiti i osigurati svoj dom? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PAMETNA RJEŠENJA: Kako umrežiti i osigurati svoj dom?

Autor Krunoslav Ćosić

Pametna kuća ili pametni dom omogućuju udobniji život, uz nadzor s bilo kojeg mjesta

 technoline WL1020 Air Quality Monitor (3).jpg Izvor: worldshop.eu

Zahvaljujući Smart Home tehnologijama i uređajima grijanje i rasvjeta postaju nam dostupni i s Arktika, uz pristup internetu. Pridonijet ćete i sigurnosti svoje kuće, a moći ćete olakšati te unaprijediti kućanske poslove. I imat ćete sve pod kontrolom.

Pri korištenju uređaja spojenih u pametni dom možete koristiti glasovne naredbe ili prste u aplikacijama, razne upravljačke module, pametni telefon ili tablet od kuće ili u pokretu. Istovremeno, možete štedjeti energiju i zadržati potpunu kontrolu.

Na svoj dom možete paziti i kada ste na odmoru zahvaljujući detektorima pokreta i raznim sigurnosnim sustavima. U nastavku donosimo neke od uređaja koje možete ugraditi kod kuće.

Technoline WL1020

Monitor kvalitete zraka košta 36 eura. Pomaže vam analizirati i procijeniti okolni zrak neovisno o vašoj osobnoj percepciji. Na temelju utvrđenih vrijednosti daje vam preporuke za djelovanje kako biste mogli brzo i primjereno reagirati na promjene kvalitete zraka.

Ugrađeni senzor kvalitete zraka 24 sata dnevno prati klimu u prostoriji, analizira koncentraciju onečišćujućih tvari i podsjeća vas da prozračite prostor u pravom trenutku. Omogućuje prikaz kvalitete zraka kroz pet simbola zvjezdica u jedanaest razina.

Ima bijelo pozadinsko osvjetljenje s preporukom za ventilaciju, mjerenje putem snažnog senzora miješanog plina (VOC), Prikaz unutarnje temperature, prikaz vlažnosti u zatvorenom prostoru, kvarcni sat, alarm s funkcijom odgode.

Ugrađen je indikator niske baterije, napaja se putem dvije AAA baterije, a napajanje je moguće i putem USB kabela. Ako koristite baterije imat ćete pristup nekima od funkcionalnosti: za vrijeme, temperaturu i vlagu.

Bosch Smart Home Eyes

Vanjska elegantna kamera košta 275 eura. Uz Bosch Smart Home Eyes uvijek ćete znati što se događa u vašem domu. Lako se montira na postojeće rasvjetno tijelo i tako služi i kao vanjska svjetiljka s ugodnim atmosferskim svjetlom i integriranim svjetlom koje reagira na kretanje.

Pomoću mobilne aplikacije možete koristiti kameru gdje god se nalazili. Koristi se i putem servisa Alexa, kroz glasovne kontrole kada ste kod kuće. Omogućuje oštre video slike i dvosmjernu audio značajku.

Zahvaljujući inteligentnim senzorima kamera i danju i noću snima samo relevantne incidente unutar raspona od deset metara i šalje Full HD videozapise na vaš pametni telefon. Integrirani zvučnik i mikrofon također omogućuju dvosmjernu komunikaciju između vašeg pametnog telefona i posjetitelja u vašoj kući.

Eve Energy Strip

Strujni razvodnik košta 99 eura te pazi na potrošnju energije. S Eve Energy Stripom možete kontrolirati tri utičnice neovisno jedna o drugoj putem aplikacije ili Apple Siri pomoćnika. Omogućeno je automatsko uključivanje i isključivanje raznih uređaja, uvijek uz pouzdanu zaštitu od prenapona, udara i vršnih napona.

Eve Energy Strip je pametni strujni razdjelnik s kvalitetnom konstrukcijom, elegantnim dizajnom i TÜV certifikatom. Funkcionalnosti su nadzor potrošnje i predviđanje troškova, pomaže u uštedi energije, ima aktivnu zaštitu od prenapona, udara i vršnih napona.

Jednostavno se postavlja uz konekciju WLAN-a, ima čvrsti aluminijski okvir, podržava Apple HomeKit te se napaja preko mrežnog kabela.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI