MODERNA I PAMETNA KUHINJA: Kuhali smo na inovativnim Samsung uređajima | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MODERNA I PAMETNA KUHINJA: Kuhali smo na inovativnim Samsung uređajima

Autor Krunoslav Ćosić

Proces kuhanja pratila je i prezentacija brojnih mogućnosti Samsungovih uređaja za pametnu kuhinju

 Samsung indukcijska ploča za kuhanje (4).jpg Izvor: Samsung

Samsung je održao kreativnu kulinarsku radionicu u zagrebačkom studiju Kotluša, a okupljeni polaznici imali su priliku okušati se u pripremi poznatih korejskih specijaliteta i iz prve ruke doživjeti funkcionalnost i povezivost inovativnih Samsung uređaja kao što su pećnica Bespoke i indukcijska ploča za kuhanje dok su namirnice bile pohranjene u prostranom hladnjaku Bespoke.

Uz uređaje namijenjene kuhinji na radionici su polaznici imali priliku upoznati i najnoviji Samsung OLED televizor – revoluciju u segmentu tehnologije prikaza koji donosi brojne inovativne tehnologije za uživanje u multimedijalnim sadržajima gdje god u domu poželite pa i u kuhinji.

 Samsung OLED televizor.jpg Izvor: Samsung

Voditelji Mihaela i Vedran sudionicima su kratko predstavili korejsku kulturu, tradiciju i način pripreme hrane. Recepti za pripremu bili su dostupni na Samsungovim tabletima i televizoru The Sero, a polaznicima su imali priliku kušati Kimchi buchimgae s umakom, tradicionalni korejski fermentirani kupus, uz osvježavajući koktel na bazi Sojua i tonika, ali i Churum Soju – omiljeni napitak brojnih Koreanaca.

 Mihaela i Vedran, Kotluša.jpg Izvor: Samsung

Kako bi namirnice ostale svježe i ukusne pobrinuo se hladnjak Samsung Bespoke, sa svojim prostranim prostorom za pohranu i Optimal Fresh+ mogućnostima koje omogućavaju da namirnice ostanu svježe dulje, bez pada kvalitete. Prostrana Space Max unutrašnjost Bespoke hladnjaka pobrinula se da sve namirnice spremno dočekaju kuhanje, a našlo se mjesta i za staklenke Kimchia.

 Samsung hladnjak Bespoke.jpg Izvor: Samsung

Glavno jelo bila je korejska pržena piletina u bao pecivima, jelo koje se sastoji od hrskavo pržene piletine poslužene u mekanom i pahuljastom pecivu poznatom kao bao. Samsung Bespoke pećnica bila je adut u pripremi ovog popularnog jela jer pruža impresivnu zapremninu od 76 litara, a opremljena je naprednim tehnologijama kao što su AirFry i Air Sous, za pripremu ukusnih jela uz pomoć vrućeg zraka, čime osigurava zdraviji pristup kuhanju sa smanjenom količinom ulja.

Tehnologija kuhanja i pečenja uz pomoć vrućeg zraka dostupna je u samoj pećnici, što znači da nema potrebe za dodatnim uređajima koji nepotrebno zauzimaju mjesto u kuhinji, a termometar koji je i više nego potreban za kontrolu optimalne temperature, također se nalazi u samoj pećnici.

Dual Cook Flex Steam revolucionarna je značajka koja omogućava podjelu kuhanja i time osigurava veću produktivnost, uz kuhanje na pari koje hranu čini sočnom. Ove značajke posebno su došle do izražaja baš kod pripreme piletine koja je bila gotova u trenu uz funkciju AirFry dok je para bila zaslužna za mekanu i podatnu teksturu bao peciva.

Pećnica je kompatibilna sa SmartThings platformom koja omogućuje još bolje i lakše povezivanje uređaja u pametni ekosustav, što su i sami polaznici imali priliku isprobati pa su uz Samsung Tab S8 tablete budnim okom pazili na pećnicu i osigurali da piletina bude pečena taman koliko treba.

Uz pećnicu, koja je obično u središtu svih kulinarskih zbivanja, polaznici radionice imali su priliku kuhati i na Samsung indukcijskoj ploči, koja uz svoju Flex zonu pruža dovoljno prostora za sve lonce i tave pa čak i one pravokutnog oblika koje obično predstavljaju problem.

Desert na kraju

Polaznici su se okušali i u pripremi Hotteoka - tradicionalnog korejskog slatkog peciva koje se obično prodaje na uličnim štandovima i tržnicama. Tijekom kuhanja polaznike su obilazili Samsung treneri, koji su okupljenima detaljno objasnili kako funkcioniraju pojedini uređaji te im predstavili brojne mogućnosti inovativnih kućanskih aparata Samsung, ali i pokazali funkcionalnost platforme SmartThings za povezaniju kuhinju i dom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI