PREDSTAVLJEN MODEL S PLAID Ovo je najbrži Teslin automobil do sada | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PREDSTAVLJEN MODEL S PLAID Ovo je najbrži Teslin automobil do sada

Autor Krunoslav Ćosić

Ima 1020 KS, najveća brzina mu je veća od 320 km/h, a do gotovo 100 km/h ubrzava za manje od 2 sekunde

  Izvor: Tesla

Tesla Model S Plaid sve prethodno napisano omogućuje uz pomoć električnog pogona. Od 0 do 60 milja na sat (to je oko 96 km/h) najbrži Teslin električni automobil stiže za točno 1,99 sekundi. Čisto za usporedbu, Rimac Nevera istu tu brzinu postiže za 1,85 sekundi.

U potpuno novom interijeru moguće je birati između dva oblika upravljača, a dizajn je i dalje u minimalističkom stilu. S prednjim i stražnjim prtljažnicima i sklopljenim ravnim sjedalima Model S Plaid je luksuzni automobil u koji možete smjestiti svoj bicikl bez skidanja kotača, a također i svoju prtljagu.

  Izvor: Tesla

  Izvor: Tesla

  Izvor: Tesla

Ispred vozača se nalazi omanji ekran, a u središnjem dijelu smješten je veliki 17-inčni ekran po čemu su Teslini automobili prepoznatljivi. Rezolucija ekrana je 2200 x 1300.

Putnici mogu uživati u trozonskom klima uređaju te ventiliranim prednjim sjedalima kao standardnoj opremi. Do 10 teraflopsa procesorske snage omogućuje igranje u automobilima ravnopravno s najnovijim današnjim konzolama. Kompatibilnost bežičnog kontrolera omogućuje vam igru s bilo kojeg mjesta.

  Izvor: Tesla

Bluetooth, bežično i USB-C punjenje dostupno je za više uređaja za svakog putnika, s dovoljno snage za brzo punjenje tableta i prijenosnog računala. Audio sustav s čak 22 zvučnika i 960 vati snage s aktivnim poništavanjem buke nudi najbolje iskustvo slušanja kod kuće ili na putu, obećavaju iz Tesle.

Long Range i Plaid dvije su izvedbe koje objedinjuju pogonski sklop i tehnologije baterija za nenadmašne performanse, domet i učinkovitost. Nova termička arhitektura modula i paketa omogućuje brže punjenje i daje vam više snage i izdržljivosti u svim uvjetima.

Uz Long Range, dual motor pogon na sve kotače i 670 KS postiže se ubrzanje od 0 do 96 km/h za 3,1 sekundu, doseg s jednim punjenjem baterija je 650 kilometara. Jača izvedba Plaid uz tri električna motora omogućuje sve što smo na početku teksta napisali – ubrzanje za 1,99 sekundi, 627 km dosega baterije te 1020 KS.

  Izvor: Tesla

  Izvor: Tesla

A za samo 15 minuta punjenja dobit ćete doseg do 320 kilometara. Nakon unosa odredišta na zaslon osjetljiv na dodir planer putovanja automatski će izračunati vašu rutu putem Superchargera tijekom puta.

Tesla Model S izrađen je od temelja kao električno vozilo, s arhitekturom velike čvrstoće i baterijom montiranom na pod za zaštitu putnika i mali rizik od prevrtanja. Svaki Model S uključuje najnovije Tesline značajke aktivne sigurnosti poput automatskog kočenja u nuždi, bez dodatnih troškova. Ima 12 ultrazvučnih senzora te uz njih otkriva automobile u blizini i na taj način pomaže u sprječavanju potencijalnih sudara, ali pomaže i pri parkiranu.

  Izvor: Tesla

Autopilot omogućava automobilu automatsko upravljanje, ubrzavanje i kočenje unutar svoje vozne trake (pod vašim aktivnim nadzorom). Dodatne funkcionalnosti dolaze uz bežična ažuriranja softvera.

Puna sposobnost samostalnog (autonomnog) upravljanja uvodi dodatne značajke i poboljšava postojeće funkcije uključujući paralelno i okomito parkiranje jednim dodirom, automatsku promjenu vozne trake tijekom vožnje autocestom te funkcije auto pilota.

Cijena za Tesla Model S Long Range je 669.990 kuna, a isporuka je u prvom kvartalu 2022. godine. Cijena za Tesla Model S Plaid je 969.990 kuna te isporuku također u isto vrijeme. Dakle, sljedeće godine u trgovine i na prometnice stiže automobil koji se može pohvaliti najbržim ubrzanjem u kategoriji masovno proizvedenih automobila.

  Izvor: Tesla

  Izvor: Tesla

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI