KONKURENCIJA VELIKIMA Ovaj kamion na struju energijom može napajati i kuću! | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KONKURENCIJA VELIKIMA Ovaj kamion na struju energijom može napajati i kuću!

Autor Smartlife

Električni kamionet F-150 Lightning predstavlja se godinu dana nakon hibridne verzije F-150, a energijom može napajati kuću

  Izvor: Ford

Električna energija pohranjena u baterije ovog kamioneta može napajati kuću, a u vozne karakteristike već se uvjerio i američki predsjednik Joe Biden. Početna cijena će mu biti manja od 40.000 dolara.

  Izvor: Twitter

Ford F-150 Lightning pojavit će se s dvije verzije baterije, uz standardnu bit će dostupna i produžena (XLT) uz koju će kamionet imati veći doseg nego osnovni model.

Full na struju
Izvor: Youtube

Kada je u pitanju jača verzija, dva motora u ovom kamionetu na kotače isporučuju 563 KS odnosno 420 KW. Uz okretni moment od 1050 Nm ovo je ujedno i najveći moment kod svih modela F-150 serije. Brzinu od 100 kilometara na sat postiže za svega 4,4 sekunde. Osnovni model ima 426 KS, a treba istaknuti da su oba modela 4x4, što znači da je pogon na sva četiri kotača. Postojat će četiri režima vožnje: Normal, Sport, Off-Road i Towing mode.

Osnovna baterija će s jednim punjenjem pružiti doseg od 370 kilometara dok produžena verzija može prevaliti oko 480 kilometara po EPA standardima. Ford još uvijek nije otkrio kapacitete ovih baterija. Baterija se hladi tekućinom te je zapečaćena u vodootpornom kućištu s metalnim pločicama i robusnim podnožjem, sve kako bi se zaštitio sam motor.

  Izvor: Ford

Ford ističe da kada je uključen na 150 kW DC brzi punjač, nakon svega deset minuta punjenja ovaj će kamionet prijeći oko 90 kilometara dok će se baterija od 15% do 80% napuniti za 41 minutu. Kada je Ford uključen na 80-amp kućnu stanicu za punjenje, F-150 Lightning može snabdijevati elektricitet do 9,6 kW.

Ovaj kamionet može strujom napajati kuću do tri dana ukoliko je opremljen s punom produženom baterijom. Kada preostane 33% kapaciteta baterije vozilo će vlasniku poslati notifikaciju, a uz aplikaciju FordPass moguće su i neke druge funkcije.

Maksimalna nosivost kamioneta je do 907 kilograma, a maksimalni kapacitet vuče je 3439 kilograma za standardnu verziju. Prikolica Max Trailer Tow za jaču verziju Forda ima maksimalnu nosivost od 816 kg i kapacitet vuče od 4536 kg. Kapacitet prtljažnika je 400 litara.

U F-150 Lightning modelima je debitirao i Pro Trailer Hitch Assist koji automatski kontrolira upravljanje, gas i kočnicu kako bi se olakšalo priključivanje prikolice. Kao kod Forda Mustanga Mach-E, i električni F-150 će nuditi pametne opcije uključujući BlueCruise assist opciju za autoceste i najnoviji Sync 4A infotainment sustav koji će omogućiti Amazon Alexu kao i CarPlay i Android Auto na ekranu osjetljivom na dodir veličine 15,5 inča.

Ford F-150 Lightning u prodaji će se naći na proljeće sljedeće godine, osnovna verzija će koštati 39.974 dolara dok će cijena modela XLT biti 55.000 dolara, što je znatno jeftinije u odnosu na Hummer EV.

Predstavljanje Forda F-150 Lightning
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

%MCEPASTEBIN%

https://youtu.be/Zxe352yOYyk