DEČKI IDU MALO U SVEMIR Japanski milijarder putuje na Međunarodnu svemirsku postaju | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

DEČKI IDU MALO U SVEMIR Japanski milijarder putuje na Međunarodnu svemirsku postaju

Autor Davor Dakić

Yusaku Maezawa i njegov pomoćnik Yozo ove godine žele posjetiti posebno mjesto

  Izvor: Profimedia

45-godišnji poduzetnik i milijarder Yusaku Maezawa i njegov pomoćnik (filmski producent) Yozo Hirano sljedeći su turisti koji će letjeti iznad naših glava do ISS-a (Međunarodne svemirske postaje). Putovat će brodom ruske svemirske letjelice Soyuz MS-20.

Lansiranje je planirano za 8. prosinca 2021. s kozmodroma Baikonur u Kazahstanu, objavila je ruska svemirska agencija Roscosmos, let će trajati 12 dana, a posadu će voditi kozmonaut Aleksandar Misurkin. Maezawa i Hirano prethodno će proći kroz pripreme u lipnju u Centru za obuku kozmonauta Jurij Gagarin u Zvjezdanom gradu, zatvorenom gradu izvan Moskve.

 Yusaku Maezawa
Yusaku Maezawa
Izvor: Profimedia

Dvojac će sve dokumentirati i podijeliti sa svijetom na YouTubeu, na Yusakuovom kanalu. Inače, po prvi put će dva od ukupno tri mjesta u svemirskoj raketi Sojuz zauzeti turisti. Prethodno je Roscosmos u 2009. godini u svemir odveo jednog turista; bio je to Kanađanin Guy Laliberte, suosnivač Cirque du Soleil.

Nakon povratka na Zemlju, Maezawa planira ponovo u svemir – želja mu je sudjelovati u misiji oko Mjeseca planiranoj 2023. godine, a tad će letjeti u svemirskoj letjelici SpaceX Elona Muska, inače rivalu Roscosmosa.

 Međunarodna svemirska postaja
Međunarodna svemirska postaja
Izvor: Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI