KAKO SE VOZILO PROŠLI VIKEND Gotovo polovicu prekršaja čini jedna vrsta prekršaja | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KAKO SE VOZILO PROŠLI VIKEND Gotovo polovicu prekršaja čini jedna vrsta prekršaja

Autor Krunoslav Ćosić

Policijski su službenici na hrvatskim prometnicama proteklog vikenda (7. do 9. svibnja) utvrdili ukupno 4.416 prekršaja, a netko je vozio čak 256 km/h

  Izvor: Policija

Čak 45% svih prekršaja je prekoračenje brzine kretanja, pokazuju najnoviji rezultati kontrole prometa koju je policija obavljala tijekom proteklog vikenda. Od 4416 prekršitelja, njih 1988 vozilo je prebrzo, a rekorder od 256 km/h je vozač zaustavljen na području Policijske uprave šibensko-kninske.

Policija je zabilježila i 266 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom. Najveći broj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje utvrđen je na području PU zagrebačke, 43 takva prekršaja.

Prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola počinili su vozači u dobi 41 do 50 godina (55 takvih prekršaja), kojima je najčešće izmjerena koncentracija alkohola od 0,51 do 1,0 g/kg, što je i najčešće izmjerena koncentracija tijekom ove akcije. Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola utvrđen je na području PU splitsko-dalmatinske, 54 prekršaja.

 motor,policija,occupation,cop,officer,protection,ride,bike,profe Izvor: Shutterstock

Bilo je i 617 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, a u vožnji su se najmanje vezali vozači na području PU splitsko-dalmatinske, zabilježena su 93 takva prekršaja.

Na prometnicama Republike Hrvatske od 7. do 9 svibnja 2021. dogodilo se 47 prometnih nesreća s nastradalim osobama. U njima su poginule 2 osobe, 14 osoba je zadobilo teške tjelesne ozljede, a 8 osoba je lakše ozlijeđeno. Prema statističkim pokazateljima za prva četiri mjeseca ove godine, u prometnim je nesrećama smrtno stradalo 68 osoba, što je 1 osoba ili 1,4% manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine (69 poginulih osoba).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI