ZAR ZAISTA SVI IMAJU 'TEŠKU NOGU'? Naši vozači najčešće krše zakon jer vole stati na gas | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZAR ZAISTA SVI IMAJU 'TEŠKU NOGU'? Naši vozači najčešće krše zakon jer vole stati na gas

Autor Igor Martić

Uz omiljeno prekoračenje brzine, hrvatskim vozačima nije baš omiljen sigurnosni pojas, ali im je zato mobitel na omiljenom uhu

  Izvor: Shutterstock

Policijski službenici diljem Hrvatske proteklog su vikenda (16. – 18. travnja 2021.) nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu:
• alkoholiziranost vozača
• vožnju nedopuštenim brzinama
• nekorištenje sigurnosnog pojasa
• nepropisnu uporabu mobitela
• prekršaje motociklista.

Utvrdili ukupno 4.440 prekršaja; čak 1.930 prekršaja odnosi se na prekoračenje dopuštene brzine kretanja, a njih 599 na prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa. Najveća prekoračena brzina izmjerena je na području PU primorsko-goranske, 211 km/h. Rekorder po broju utvrđenih prekršaja prekomjerne brzine je PU zagrebačka s 324 takva prekršaja.

Od ukupno 599 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, najviše takvih prekršaja, njih 113, utvrđeno je na području zagrebačke policijske uprave.

 caught,siren,cop,officer,emergency,rules,serve,rider,motorcycle, Izvor: Shutterstock

224 vozača uhvaćena su u prekršaju vožnje pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija alkohola u količini od 2,76 g/kg izmjerena je kod počinitelja na području PU koprivničko-križevačke. Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola utvrđen je na području PU zagrebačke, 35 takvih prekršaja.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola počinili su vozači starosti od 18 do 24 godine (60 takvih prekršaja), kojima je najčešće izmjerena koncentracija alkohola od 0,51 do 1,00 g/kg, što je i najčešće izmjerena koncentracija tijekom ove akcije.

Od 304 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom najveći broj utvrđen je na području PU zagrebačke - 76 takvih prekršaja.

U razdoblju 16. – 18. travnja 2021. godine na prometnicama Republike Hrvatske dogodilo se 39 prometnih nesreća s nastradalim osobama. U navedenim nesrećama jedna osoba je preminula, 10 osoba je zadobilo teške tjelesne ozljede, a 41 osoba lakše je ozlijeđena.

Prema statističkim pokazateljima u prva tri mjeseca 2021. godine, u prometnim nesrećama smrtno je stradalo 45 osoba, što je 8 osoba manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine (53 poginule osobe).

Ovo su policijski savjeti sudionicima u prometu, a imamo i preporuke za vozače mopeda i motocikala.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI