Eksperimentiraju s vodikom u motoru s unutarnjim izgaranjem | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Eksperimentiraju s vodikom u motoru s unutarnjim izgaranjem

Autor Krunoslav Ćosić

Toyota koristi drugačiji način korištenja vodika u GR Yarisu

 Toyota GR Yaris vodik (4).jpg Izvor: Toyota

Toyota je predstavila svoju eksperimentalnu tehnologiju motora s unutarnjim izgaranjem koji koristi vodik kao gorivo u sportski orijentiranom GR Yarisu. Izgaranje vodika je izuzetno čisto te izgara brže nego benzin što daje dobar odziv, a istovremeno se postiže vrlo mali utjecaj na okoliš.

U modelu Mirai Toyota koristi kemijsku reakciju u gorivnim člancima za proizvodnju električne energije. U GR Yarisu se također koristi vodik kao gorivo, ima spremnike goriva i postupak nalijevanja goriva u eksperimentalnom vozilu kao i na Miraiju.

 Toyota GR Yaris vodik (2).jpg Izvor: Toyota

Međutim, eksperimentalni GR Yaris ima motor s unutarnjim izgaranjem koji koristi vodik kao gorivo. Tehnologija vodikovih motora s unutarnjim izgaranjem još uvijek je u ranoj fazi koncepcijskog razvoja i ispitivanja.

Počeli su s razvojem u 2017. godini, ali ovi automobili nisu još spremni za prodaju. Ipak, Toyotina eksperimentalna Corolla Sport na vodik već pruža visoke performanse u motosportu u Japanu, bez gotovo ikakvog ispuha u atmosferu.

 Toyota GR Yaris vodik (3).jpg Izvor: Toyota

Eksperimentalna Toyota GR Yaris s pogonom na vodik, kao i Corolla Sport, koristi isti 1,6-litarski redni, trocilindarski motor G16E-GTS s turbopunjačem. Izgaranje vodika ima dodatni potencijal prenošenja iskustva zabave u vožnji uz zvučne i osjetilne podražaje koji su karakteristični za motore s unutarnjim izgaranjem.

 Toyota GR Yaris vodik (1).jpg Izvor: Toyota

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI