JAHTA INSPIRIRANA MORSKIM PTICAMA Ima hibridni električni pogon | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

JAHTA INSPIRIRANA MORSKIM PTICAMA Ima hibridni električni pogon

Autor Krunoslav Ćosić

Uz kombinirani hibridni pogon jahta može ploviti i uz jedra, potpuno bešumno

 VPLP Designs Seaffinity (10) Izvor: VPLP Design / Ferrari / Profimedia

Konceptno plovilo od 45 metara naziva se Seaffinity, a izradio ga je francuski dizajnerski studio VPLP Designs pod vodstvom Patricka le Quémenta. Odozgo se oblik uspoređuje s načinom na koji morska ptica postavlja krila prije ronjenja u vodu radi lova ribe.

 VPLP Designs Seaffinity (5) Izvor: VPLP Design / Ferrari / Profimedia

Zapanjujuće dizajnirana superjahta inspirirana morskim pticama dizajnirana je za tihu, ekološki prihvatljivu plovidbu. U trupu trimarana smješten je hibridni električni motor pogonjen vodikovim gorivnim člankom, a uz dva jedra će koristiti snagu vjetra. Aluminijska jahta ima gaz od 2 metra.

Svako jedro je površine 250 četvornih metara. Njihov je posao upregnuti vjetar za ekološki čisto i učinkovito krstarenje. Ideja studija VPLP Designs je ponuditi kupcima novi koncept broda koji je "više u skladu s prirodom". Trimaran se više odnosi na funkciju, performanse i sve ono što tradicionalna jahta više nije jer one previše zagađuju okoliš.

Interijer Seaffinityja životni je prostor, a ne tehnički podvig ili umjetničko djelo koje se želi istaknuti, pri čemu je ambijent bitniji od dekora.

SEAFFINITY : VPLP Design's superyacht concept
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI