U SVIBNJU STIŽE U HRVATSKU: Novi Yaris Cross s više tehnologija | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

U SVIBNJU STIŽE U HRVATSKU: Novi Yaris Cross s više tehnologija

Autor Krunoslav Ćosić

Toyotin kompaktni SUV imat će aplikaciju za pametni telefon s digitalnim ključem

 Toyota Yaris Cross  (8).jpg Izvor: philipprupprecht

Urbani automobil predstavljen 2021. godine brzo se etablirao kao snažan i vrlo konkurentan izazivač na brzorastućem europskom tržištu B-SUV vozila i do sada je ove godine vodeći u svom segmentu.

Novi Yaris Cross, koji će u Hrvatsku stići u svibnju 2024. godine, donosi jaču i korisniju izvedbu svog hibridnog električnog pogona, a dolaze i najnoviji Toyotini T-Mate sigurnosni sustavi i sustavi pomoći u
Vožnji te potpuno digitalno korisničko iskustvo.

Zaslon s instrumentima za vozača moći će se konfigurirati i prilagoditi kako bi odgovarao željama vozača. Dolazi snažniji multimedijski sustav koji brže reagira i nudi širi raspon funkcija. Zasloni su vodeći u klasi po veličini: sedam ili 12,3 inča za vozačev kombimetar i devet ili 10,5 inča za multimedijski zaslon osjetljiv na dodir, ovisno o stupnju opreme.

Kombinirani mjerač od 12,3 inča prikazuje brojčanike, informacije i grafiku u oštroj definiciji za dobru vidljivost pri svim razinama osvjetljenja. Vozač može prilagoditi izgled zaslona prema svom raspoloženju ili vrsti putovanja s četiri opcije stila: Smart, Casual, Sporty i Tough. Verzija od sedam inča standardna je za Mid i Mid+ razrede; 12,3-inčni je predstavljen na modelima visoke kvalitete, GR SPORT i Premiere Edition.

Multimedijski sustav Toyota Smart Connect dizajniran je za jednostavnu, intuitivnu upotrebu s bržim odgovorom na unose zahvaljujući povećanoj računalnoj snazi. Standardno dolazi navigacija temeljena na oblaku kao standard, uz sustav „uvijek povezani“ koji pristupa najnovijim informacijama o rutama, prometu i kašnjenjima za bolje planiranje putovanja.

Sustav ima poboljšani sustav za prepoznavanje glasa s boljim odzivom i ugrađeni glasovni agent Hey Toyota koji može prepoznati prirodan, razgovorni jezik i zahtjeve. Na primjer, recite „Hej Toyota, hladno mi je“ i sustav će automatski povisiti temperaturu kontrole klime.

 Toyota Yaris Cross  (9).jpg Izvor: Toyota

 Toyota Yaris Cross  (1).jpg Izvor: Toyota

Osmišljeno je jednostavno povezivanje s integracijom bežičnog pametnog telefona za Apple CarPlay i Android Auto. Kao i kod sustava Toyota Safety Sense multimedijske nadogradnje i nove funkcije mogu se neprimjetno instalirati bežičnim putem.

Uz sigurnost pametnog digitalnog ključa povezanog s aplikacijom MyT omogućeno je do pet korisnika pristupa vozilu putem pametnog telefona. Digitalni ključ se može koristiti za zaključavanje, otključavanje i pokretanje vozila – bez potrebe da korisnik vadi telefon iz torbe ili džepa.

Ključ je kompatibilan s Apple i Android uređajima i standardno je uključen u Premiere Edition. Jednogodišnji priključak uključen je u cijenu kupnje automobila. Aplikacija MyT pruža druge korisne funkcije uključujući daljinsko zaključavanje/otključavanje, upravljanje klimom prije putovanja i aktivaciju svjetala za opasnost kako bi se lakše lociralo vozilo – na primjer, na prometnom parkiralištu.

Novost je i što će se Toyota Safety Sense moći bežično ažurirati, bez odlaska u servis. Preuzimanja se mogu odvijati dok se automobil vozi, spreman za instalaciju kada to bude odgovaralo vozaču.

S novim izdanjem Toyota Yaris Cross dobit će i hibridni pogon pete generacije - Hybrid 130 imat će 1,5-litreni puni hibridni električni sustav opremljen novim sklopom mjenjač-diferencijal koji ima veći i snažniji električni motor-generator (MG1).

Ovo, zajedno s prilagodbama jedinice za upravljanje snagom (PCU), daje 14% povećanja ukupne snage sustava, sa 116 KS / 85 kW na 132 KS / 97 kW. U isto vrijeme, okretni moment motora MG2 je povećan u cijelom rasponu okretaja, s maksimalnim porastom za 30% sa 141 na 185 Nm. U ponudi će i dalje biti hibridni motor snage 85 kW odnosno 116 KS.

 Toyota Yaris Cross  (7).jpg Izvor: philipprupprecht

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI