LEXUS LBX: I malen motor može pružiti impresivne tehničke značajke | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

LEXUS LBX: I malen motor može pružiti impresivne tehničke značajke

Autor Krunoslav Ćosić

Potpuno novi kompaktni crossover dolazi s hibridnim električnim pogonskim sklopom sa samostalnim punjenjem

 Lexus LBX (2).jpg Izvor: Lexus

Novi Lexusov model opremljen je potpuno novim hibridnim električnim sustavom te omogućuje nisku potrošnju goriva i niske štetne emisije, ali jamči uživanje u vožnji.

Potpuno novi Lexusov hibridni pogonski sklop lakši je i sadrži manje komponente gdje god je to moguće i za koji je svaki element pomno analiziran kako bi se pronašli najbolji načini za uštedu goriva i smanjenje emisija.

 Lexus LBX (7).jpg Izvor: Lexus

 Lexus LBX (6).jpg Izvor: Lexus

Nije to utjecalo na performanse koje su bolje no ikad i odaziv je još bolji, a reakcije i razina upravljivosti savršeno sljubljene kako bi pružile jedinstven osjećaj pri vožnji karakterističan za Lexus u pogledu udobnosti, kontrole i povjerenja i to u svakom trenutku.

Srce pogonskog sustava je mali 1,5-litreni benzinski motor s tri cilindra, ali kažu da pruža impresivne tehničke značajke koje poboljšavaju performanse i učinkovitost. Neke od tih značajki potječu iz najnaprednijeg svijeta moto utrka Formule 1, primjerice, iznimno lagan dizajn klipa.

 Lexus LBX (1).jpg
2023.03.28
Izvor: Lexus

Maksimalna izlazna snaga kompletnog sustava iznosi 136 KS odnosno 100 kW s maksimalnim momentom od 185 Nm. Očekuje se da s tim brojkama može ostvariti ubrzanje o 0 do 100 km/h za 9,2 sekunde dok istovremeno omogućuje pouzdanu vuču tereta do 750 kg.

Ugrađena je nova dvopolna, nikal-metal hidridna baterija koja, premda je manja i lakša, proizvodi više energije pa igra veću ulogu u poboljšanju performansi automobila. Novi hibridni sustav omogućuje vam vožnju većim brzinama na veće udaljenosti u načinu rada samo na struju (EV).

 Lexus LBX (3).jpg
2023.03.28
Izvor: Lexus

Lexusov sustav pogona na sva četiri kotača E-Four dostupan je kao opcija na nekim modelima LBX. Dodavanje dodatnog elektromotora na stražnju osovinu automatski pruža bolje držanje ceste i veću stabilnost koja je potrebna na skliskim površinama i u zavojima pa vozači mogu biti bezbrižniji. Lexus LBX na hrvatskom se tržištu očekuje u prvoj polovici sljedeće godine.

 Lexus LBX (5).jpg Izvor: Lexus

 Lexus LBX (4).jpg Izvor: Lexus

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI