JOŠ GODINU DANA: Apple produžio besplatno korištenje korisne usluge | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

JOŠ GODINU DANA: Apple produžio besplatno korištenje korisne usluge

Autor Krunoslav Ćosić

Korisnici modela iz serije iPhone 14 i iPhone 15 mogu i dalje koristiti Emergency SOS putem satelita

 Satelit Zemlja (2).jpg Izvor: Shutterstock

Prije točno godinu dana Apple je sigurnosnu uslugu Emergency SOS putem satelita omogućio na svim modelima iPhone 14. Smisao usluge je dostupnost komunikacije u hitnim situacijama kada ne postoji zemaljski signal mobilne mreže, a osoba se nalazi u opasnosti.

Nakon što je uslugu besplatno omogućio godinu dana Apple sada produžuje njezino korištenje na još godinu dana, za postojeće korisnike iPhone 14 serije. Iz Applea ističu kako je od pokretanja prije godinu dana ova revolucionarna usluga imala značajan utjecaj u cijelom svijetu, pridonoseći mnogim spašenim životima..

Tehnologija korisnicima omogućuje slanje poruka prema hitnim službama dok su izvan pokrivenosti mobilnom i Wi-Fi mrežom, a dostupna je za seriju iPhone 15 u 16 zemalja i regija.

 Apple Emergency SOS.jpg Izvor: Apple

“Hitni SOS putem satelita pomogao je spasiti živote diljem svijeta. Od čovjeka koji je spašen nakon što je njegov automobil pao preko litice visoke 400 stopa u Los Angelesu do izgubljenih planinara pronađenih u Apeninskim planinama u Italiji i dalje slušamo priče o našim klijentima koji se mogu povezati s hitnim službama”, rekao je Kaiann Drance, Appleov potpredsjednik Svjetskog marketinga iPhone proizvoda. “Tako smo sretni što korisnici iPhonea 14 i iPhonea 15 mogu koristiti ovu revolucionarnu uslugu još dvije godine besplatno.”

Apple je nedavno predstavio nadogradnju usluge, pomoć na cesti putem satelita za povezivanje korisnika ako imaju problema s automobilom dok su izvan pokrivenosti mobilnom i Wi-Fi mrežom. Korisnici mogu otvoriti aplikaciju Find My i podijeliti svoju lokaciju putem satelita kako bi informirali prijatelje i obitelj gdje se nalaze dok putuju izvan mreže.

 Apple Emergency SOS i Medical ID.jpg Izvor: Apple

Crash Detection može detektirati teški sudar i automatski pozvati hitne službe ako je korisnik bez svijesti ili ne može dohvatiti svoj iPhone. Check In omogućuje korisnicima da automatski obavijeste prijatelje i obitelj kada su sigurno stigli na odredište.

Korisnici mogu postaviti svoj medicinski ID u aplikaciji Health kako bi pomogli osobama iz hitne pomoći kada im pomažu, a trebaju pristupiti medicinskim informacijama sa zaključanog zaslona, bez potrebe za šifrom.

 Apple Medical ID Health.jpg Izvor: Apple

 Apple emergency services.jpg Izvor: Apple

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI