Superjahta inspirirana trkaćim automobilima | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Superjahta inspirirana trkaćim automobilima

Autor Ivan Vukić

Dizajnirao ju je profesionalni vozač trkaćih automobila

 Eleuthera (8).jpg Izvor: Juan Cayo Azcarate / Azcarate Design / Ferrari / Profimedia

Zadivljujuća superjahta koju je dizajnirao profesionalni vozač trkaćih automobila izgleda fantastično. Eleuthera, duga 111 metara, dobila je naziv po najdužem otoku na Bahamima. Agresivno sportska silueta nadahnuta je automobilskim dizajnom i djelo je Juana Cayo Azcaratea iz Italije koji se utrkuje u europskoj Speed EuroSeries.

Aerodinamično plovilo preuzima dizajnerske znakove od oceanskih stvorenja poput raža, grbavih kitova i tigrastih morskih pasa. Okomiti prozori podsjećaju na škrge morskog psa, a ispuh oponaša peraju raže.

 Eleuthera (1).jpg Izvor: Juan Cayo Azcarate / Azcarate Design / Ferrari / Profimedia  Eleuthera (7).jpg Izvor: Juan Cayo Azcarate / Azcarate Design / Ferrari / Profimedia

Masivna krmena platforma može se transformirati u bazen sa slanom vodom ili se koristiti kao klub na plaži dok je glavna paluba opremljena ogromnim bazenom koji se može pretvoriti u plesni podij na otvorenom ili kino. Na jahtu se, na suprotnom kraju na pramčanu palubu, može spustiti helikopter zahvaljujući heliodromu. Oduševit će i jacuzzi dok se ispod heliodroma nalazi garaža s prostorom za gliser i tri druga plovila.

Smještajni dio sastoji se od 11 kabina za 22 gosta, vlasničkog apartmana pune širine s namjenskom palubom, kabina za 31 člana posade, velikog glavnog salona, otmjenog salona s velikim klavirom i unutarnjeg kina. Što se tiče dekoracije kombinacija tikovine i bijelog mramora stvara lagan, suvremen dojam.

 Eleuthera (4).jpg Izvor: Juan Cayo Azcarate / Azcarate Design / Ferrari / Profimedia

Eleuthera je dizajnirana za prekooceanska krstarenja i nastala je iz suradnje između talijanskog studija Azcarate i dvije druge tvrtke. Plovilo je opremljeno laganim aluminijskim trupom, oštrim obrnutim pramcem kako bi se osiguralo da može lako ploviti plitkim vodama ili otvorenim morem. Tvrdi se da će Eleuthera moći prijeći oko 7.000 nautičkih milja / 12.965 km.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI