SPHINX 40: Katamaran sposoban proizvoditi vlastitu snagu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SPHINX 40: Katamaran sposoban proizvoditi vlastitu snagu

Autor Ivan Vukić

Samodostatna jahta namijenjena je za život na moru

 Sphinx 40 (5).jpg Izvor: Sovereign Ships / Ferrari / Profimedia

Jahta je dizajnirana da bude izvanmrežni dom na moru. Sphinx 40 je katamaran s električnim motorom sposoban proizvoditi vlastitu snagu, skupljati svježu vodu i uzgajati hranu. Plan je da vlasnici nikada neće morati točiti gorivo ili obnavljati zalihe.

Startup za jahte Sovereign Ships sa sjedištem u Floridi, zamislio je plovilo kao dom za puno radno vrijeme, a ne samo mjesto za odmor.

Sphinx je zamišljen kao potpuno samodostatno plovilo za slobodno vrijeme koje zahtijeva minimalan kontakt s obalom. Dug je 12 metara i predviđen je za smještaj između osam i deset osoba u rasporedu s tri ili četiri kabine.

 Sphinx 40 (4).jpg Izvor: Sovereign Ships / Ferrari / Profimedia

 Sphinx 40 (1).jpg Izvor: Sovereign Ships / Ferrari / Profimedia

Na jahti postoje kuhinja otvorenog tipa, blagovaonica i salon plus ured na brodu i krmena paluba koja se širi zahvaljujući potpuno padajućim vratima. Trup je od stakloplastike, a krov ima 68 četvornih metara solarnih panela.

Sphinx će se oslanjati na baterijski-električni pogonski sustav podržan solarnim punjenjem. Dostupna je i vjetroturbina i sustav jedara. Na fotografijama je prikaz samodostatne jahte Sphinx 40.

 Sphinx 40 (2).jpg Izvor: Sovereign Ships / Ferrari / Profimedia

 Sphinx 40 (3).jpg Izvor: Sovereign Ships / Ferrari / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI