NEVJEROJATNA HIBRIDNA ELEKTRIČNA JAHTA: Pogon je solarni | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NEVJEROJATNA HIBRIDNA ELEKTRIČNA JAHTA: Pogon je solarni

Autor Igor Martić

Paneli se mogu širiti i uvlačiti po cijelom plovilu

 Fabiani Yachts Wedgeline Hybrid 77 (8).jpg Izvor: Fabianiyacht

Proizvođač čamaca, talijanski Fabiani Yachts, opisuje plovilo kao "park". Jahta nazvana Wedgeline Hybrid 77 hvata čistu, zelenu energiju iz sunčevih zraka te ju koristi za napajanje električnih motora s kojima se jahta kreće.

Električna hibridna jahta na solarni pogon ima nov način prikupljanja sunčevih zraka – s panela koji se mogu širiti i uvlačiti, a smješteni su po cijelom plovilu. Paneli se sastoje od 110 četvornih metara fotonaponske površine.

 Fabiani Yachts Wedgeline Hybrid 77 (6).jpg Izvor: Fabianiyacht

Fabiani Yachts Wedgeline Hybrid 77 trenutno je u izgradnji u dvorištu tvrtke u Pisi. Dugačka je 23,5 metara i široka 6,73 metra računajući od vrha do repa i u potpunosti je izrađena od aluminija. Sva energija koju zarobi pohranjuje se u baterije na brodu.

Plovilo s dva elektromotora omogućit će jahti krstarenje do 16 sati pri brzinama između 6 i 8 čvorova odnosno od 11 do 15 km/h. Uz električni omogućuje i rad na gorivo te ima rezervoar od 6000 litara, uz 1000 litara kapaciteta za vodu.

Na brodu će se nalaziti tri do četiri putničke kabine, uz jednu ili dvije kabine za posadu, a više detalja bit će otkriveno u skoroj budućnosti.

 Fabiani Yachts Wedgeline Hybrid 77 (2).jpg Izvor: Fabianiyacht

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI