ELEKTRIČNA MOBILNA KUĆICA: Koristi vlastiti pogon | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ELEKTRIČNA MOBILNA KUĆICA: Koristi vlastiti pogon

Autor Davor Dakić

Lightship tvrdi da je tri puta aerodinamičniji od tradicionalne kamp prikolice

 Lightship L1 (6).jpg Izvor: Lightship / Ferrari / Profimedia

Zaposlenici Tesle iskoristili su vještine koje su naučili dok su radili kod Elona Muska kako bi dizajnirali prvu potpuno električnu mobilnu kuću. Budući da pruža vlastitu snagu za kretanje, ne umanjuje domet nijednog vozila koje ga vuče, osobito električnog.

Lightship L1 američke tvrtke ima krov prekriven solarnom pločom ispod kojeg može spavati do šest osoba u osam metara dugačkoj kabini koja ima pravu kuhinju te kompletnu kupaonicu i dnevni boravak.

 Lightship L1 (7).jpg Izvor: Lightship / Ferrari / Profimedia

 Lightship L1 (4).jpg Izvor: Lightship / Ferrari / Profimedia

Tvrtka sa sjedištem u San Franciscu ovime namjerava pronaći zamjenu za tradicionalne kamperske prikolice. Lightship tvrdi da je tri puta aerodinamičniji od tradicionalne kamp prikolice za putovanja, što omogućuje da ga lako vuče električno vozilo s dometom od 480 km.

L1 je širok 2,5 metra i visok dva metra. Krov se diže na tri metra kada korisnik implementira nešto što se zove kamperski način rada. Podizanjem krova prikolice ljudi se mogu slobodno kretati unutra, čak i dok stoje. Prednja strana ima blagovaonicu s omotanim separeom za sjedenje koji se pretvara u dva velika kreveta.

Osnivači Ben Parker i Toby Kraus iskoristili su svoju Teslinu stručnost kako bi dizajnirali Lightship L1 sa sustavom samopropulzije koji uključuje električni pogonski sklop s kapacitetom ugrađene baterije do 80 kWh.

 Lightship L1 (1).jpg Izvor: Lightship / Ferrari / Profimedia

 Lightship L1 (2).jpg Izvor: Lightship / Ferrari / Profimedia

 Lightship L1 (5).jpg Izvor: Lightship / Ferrari / Profimedia

 Lightship L1 (3).jpg Izvor: Lightship / Ferrari / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI