NOVI PAPRENI CAYENNE: Cijena starta od 114.000 eura | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NOVI PAPRENI CAYENNE: Cijena starta od 114.000 eura

Autor Krunoslav Ćosić

Porsche je predstavio treću generaciju SUV modela Cayenne, a suvozač ima vlastiti infotainment zaslon

 Porsche Cayenne 2023 (5).jpg Izvor: Porsche

Isporuke novog modela Porsche Cayenne u Europi kreću u srpnju 2023. godine. Pogon, vozno postolje, dizajn i oprema doživjeli su sveobuhvatne promjene on-road i off-road performansi, uz povećanje snage kod svih varijanti motora. Porsche Driver Experience donosi novi koncept upravljanja i digitalni kokpit.

Novi Cayenne debitirao je na izložbi automobila Auto Shangai s visoko digitaliziranim konceptom prikaza i upravljanja, novom tehnologijom voznog postolja i inovativnim tehnološkim značajkama. Po prvi put ručica automatskog mjenjača u novom modelu Cayenne nalazi se na instrumentnoj ploči. Time se na novoj središnjoj konzoli stvara prostor za odlaganje i veliku površinu za kontrolu klime u visokokvalitetnom crnom dizajnu.

 Porsche Cayenne 2023 (1).jpg Izvor: Porsche

 Porsche Cayenne 2023 (16).jpg Izvor: Porsche

Prednja svjetla visoke rezolucije Matrix LED pružaju osvjetljenje kolnika prilagođeno svakoj situaciji u vožnji, sustav za kvalitetu zraka filtrira zagađivače iz zraka u unutrašnjosti, a po prvi put u modelu Cayenne suvozač ima vlastiti infotainment zaslon – između ostalog i za videostreaming tijekom vožnje.

Zaslon od 10,9 inča po prvi je put dostupan na strani suvozača koji obogaćuje suvozačko iskustvo vožnje prikazom podataka o performansama, zasebnim pristupom upravljanju infotainment sustavom i, ovisno o tržištu, opcijom streaminga videosadržaja tijekom vožnje. Posebna folija na površini osigurava da vozač ne vidi ovaj zaslon.

 Porsche Cayenne 2023 (14).jpg Izvor: Porsche

Ključna značajka novog Porsche Driver Experiencea je balans između digitalnih i analognih elemenata. Redizajnirani kokpit modela Cayenne uključuje potpuno digitalnu ploču s instrumentima od 12,6 inča sa zakrivljenim dizajnom i varijabilnim opcijama prikaza.

Optimizirani head-up zaslon dostupan je kao dodatna opcija. Standardni središnji 12,3-inčni zaslon sustava Porsche Communication Management (PCM) skladno je integriran u novu instrumentu ploču i pruža pristup svim relevantnim funkcijama vozila. Izvorne aplikacije kao što su Spotify i Apple Music optimiziraju umreženost u novom modelu Cayenne. 

 Porsche Cayenne 2023 (15).jpg Izvor: Porsche

Sustav za kvalitetu zraka

Vozilo serijski koristi prediktivne navigacijske podatke za prepoznavanje približavanja ulaza u tunel i
automatski aktivira funkciju recirkulacije zraka. Opcionalno, senzor detektira onečišćenje zraka za disanje finim česticama prašine i, ako je potrebno, aktivira višestruki protok kroz filter za finu prašinu. Osim toga, ionizator oslobađa zrak koji se diše od mnogih klica i zagađivača, što posebno donosi olakšanje alergičarima.

Sustavi za pomoć vozaču u vožnji

Aktivni asistent koristi se za ograničenje brzine, a postoji i asistent za izbjegavanje, asistent za skretanje i poboljšani Porsche InnoDrive kao dio tempomata za održavanje razmaka. Kao rezultat toga novi Cayenne još bolje podržava svog vozača u opasnim situacijama i u prometnim gužvama na autocestama i brzim cestama.

 Porsche Cayenne 2023 (7).jpg Izvor: Porsche

Tri različita motora

Opsežan daljnji razvoj četverolitrenog V8 biturbo motora koji je razvio Porsche zamjenjuje prethodno korištenu V6 jedinicu u novom modelu Cayenne S. S maksimalnom snagom od 349 kW (474 KS) i okretnim momentom od 600 Nm - povećanjem od 25 kW (34 KS) i 50 Nm u usporedbi s prethodnikom - model SUV i SUV Coupé ubrzava do 100 km/h u 4,7 sekundi.

Najveća brzina iznosi 273 km/h. Ulazak u svijet modela Cayenne dolazi s optimiziranim trolitrenim V6 turbo motorom. Sada isporučuje 260 kW (353 KS) i 500 Nm, tj. 10 kW (13 KS) i 50 Nm više nego prije.

Šestocilindrični motor je osnova za pogonski sklop modela Cayenne E-Hybrid. U kombinaciji s novim električnim motorom koji je pojačan za 30 kW na 130 kW (176 KS), njegova se snaga sustava povećava na 346 kW (470 KS).

Opremljen visokonaponskom baterijom s povećanim kapacitetom sa 17,9 kWh na 25,9 kWh u usporedbi s prethodnikom, sada je moguć čisto električni domet do 90 kilometara prema WLTP-u, ovisno o opremi.

 Porsche Cayenne 2023 (9).jpg Izvor: Porsche

Novi ugrađeni punjač od 11 kW sada smanjuje vrijeme punjenja na manje od dva i pol sata korištenjem odgovarajućeg izvora napajanja, unatoč većem kapacitetu baterije. Tijekom vožnje, optimizirani E-Hybrid načini vožnje povećavaju učinkovitost vozila.

Cijena za novi Porsche Cayenne 2023 počinje od 114.291,03 eura dok Coupé starta od 119.756,89 eura. Početna cijena za Cayenne E-Hybrid je 110.988,54 eura (Coupé od 114.341,63 eura), a Cayenne S od 144.921,32 eura (Coupé od 152.148,29 eura).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI