U VOZILU: Infotainment može uljepšati iskustvo vožnje | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

U VOZILU: Infotainment može uljepšati iskustvo vožnje

Autor Krunoslav Ćosić

LG Electronics razvija infotainment tehnologiju s novim funkcionalnostima za vozače i putnike

 Mobility-Inside_Infotainment-02.jpg Izvor: LG

Najnoviji trendovi u mobilnosti usmjereni su na jedinstvena iskustva vožnje koja najnoviji automobili mogu pružiti. U 2022. vozila koja pružaju udobnost i nova iskustva u vožnji doprinose konkurentnosti na tržištu. Jedna takva tehnologija koja pruža nova iskustva je infotainment sustav u vozilu (IVI - in-vehicle infotainment).

Infotainment sustav u vozilu (IVI) kombinira riječi " information" (navigacija, brzinomjer, itd.) i " entertainment" (filmovi, glazba, igre i društveni mediji). Najbolji IVI sustavi uvode zabavne i zanimljive načine za poboljšanje iskustva vožnje koji nadilaze obavijesti.

 LG Infotainment sustav u vozilu (9).jpg Izvor: LG

S obzirom da su korisničko iskustvo (UX) i korisničko sučelje (UI) primarne dodirne točke između proizvoda i kupca njihova jednostavnost korištenja, brzina i intuitivnost važniji su nego ikada. Imajući to na umu LG Electronics razvija infotainment tehnologiju koja donosi novu vrijednost vozačima i putnicima.

Godine 2020. sustav Pivi Pro IVI, koji su zajednički razvili LG i Jaguar Land Rover (JLR), dobio je nagradu SMARTBEST 2020 od strane Autobesta, renomiranog europskog neprofitnog ocjenjivača automobila.

Od tada LG neprestano poboljšava svoje IVI sustave, u partnerstvu s JLR-om. Da biste dobili bolju predodžbu o tome koliko su iznimni, ovo je pet glavnih prednosti LG IVI sustava predstavljenog u kultnom Land Rover Defenderu.

Veza s više uređaja

Za razliku od AVN-ova (audio, video, navigacija), koji podržavaju samo jednu vezu, LG-jeva infotainment tehnologija podržava dvije veze odjednom tako da putnici mogu povezati svoj pametni telefon koristeći pristupnu točku za izvođenje dvije odvojene radnje na AVN zaslonu vozila i zaslonu pametnog telefona istovremeno.

 LG Infotainment sustav u vozilu (1).jpg Izvor: LG

Nakon povezivanja uređaja s Defenderovim AVN-om putnici mogu streamati glazbu sa svog uređaja putem AVN-a dok gledaju YouTube na svom prijenosnom zaslonu. Uglavnom, vozač može puštati glazbu dok suvozač gleda YouTube s jednim pametnim telefonom. AVN podržava druge višezadaćne operacije kao što je ažuriranje softvera automobila jer navigacijska aplikacija radi na pametnom telefonu.

Personalizirani zaslon po korisniku

Na cesti često dijelimo kabinu s članovima obitelji ili kolegama s posla s različitim preferencijama sučelja. LG IVI sustav omogućuje stvaranje višestrukih korisničkih računa na AVN-u tako da je svačiji idealan izgled zaslona udaljen samo nekoliko pritisaka.

Nakon odabira računa korisnikova osobna pozadina, popis pjesama i nedavna odredišta prikazuju se na zaslonu. Ova značajka je idealna za automobile koje vozi više od jedne osobe.

 LG Infotainment sustav u vozilu (2).jpg Izvor: LG

 LG Infotainment sustav u vozilu (3).jpg Izvor: LG

Lako kao pametni telefon

Na zaslonu korisnici čak mogu pokretati aplikacije kao što bi to učinili na pametnom telefonu, što znatno olakšava pristup mrežnim medijima pohranjenima u oblaku. Štoviše, korisničko sučelje jednostavno za korištenje sadrži jedinstvene fontove, intuitivan izgled izbornika i optimiziranu strukturu izbornika koji im omogućuju trenutačni pristup izborniku. A uređivanje aplikacija također je lakše i intuitivnije, što znači da se izgled i redoslijed aplikacija mogu lako prilagoditi svojim željama.

 LG Infotainment sustav u vozilu (4).jpg Izvor: LG

 LG Infotainment sustav u vozilu (5).jpg Izvor: LG

Jednokratna prijava uklanja gnjavažu višestruke prijave za različite aplikacije jer dopušta korisnicima da se jednom prijave na svoj račun za potpuni pristup aplikaciji. To je savršen primjer besprijekornog iskustva, gdje je iskustvo pametnog telefona prošireno na automobil.

Sigurno i osigurano

Kada napuštate svoj automobil i dopuštate vozaču u hotelu da ga samostalno parkira, prijava na profil na AVN-u daje toj osobi pristup osjetljivim informacijama, uključujući kućne adrese i kontakte – što je ozbiljan sigurnosni rizik.

Kako bi zaštitio osobne podatke potrošača Valet Mode štiti zaslon lozinkom kako bi spriječio svaki neželjeni pristup, što je savršeno za unajmljivanje vozača ili posuđivanje automobila prijatelju.

 LG Infotainment sustav u vozilu (6).jpg Izvor: LG

Prilagodljivi zaslon klastera

Za ključne informacije poput brzinomjera, indikatora upozorenja, navigacijskih karata i drugih informacija vezanih uz vožnju vozač može povećati jedan od (ovih) indikatora kako bi poboljšao njegovu vidljivost ili čak prikazati nešto na cijelom zaslonu. Sustav IVI koji je razvio LG Electronics za Jaguar Land Rover može se pronaći u raznim modelima, kako u modelima s unutarnjim izgaranjem tako i u električnim vozilima.

 LG Infotainment sustav u vozilu (7).jpg Izvor: LG

 LG Infotainment sustav u vozilu (8).jpg Izvor: LG

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI