ZA SAMO TRI MINUTE PUNJENJA Doseg vožnje 100 kilometara | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZA SAMO TRI MINUTE PUNJENJA Doseg vožnje 100 kilometara

Autor Krunoslav Ćosić

Jedan od najvećih problema električnih vozila je presporo punjenje baterije

 ABB Terra 360 punjac (1) Izvor: ABB / Ferrari / Profimedia

Punjač koji izgleda poput današnje benzinske pumpe razvila je švicarska tehnološka tvrtka ABB. Terra 360 omogućuje maksimalnu snagu punjenja od čak 360 kW što bi trebalo omogućiti punjenje baterije za samo 15 minuta. Punjač je dizajniran za potrebe različitih korisnika električnih vozila - za brzo punjenje ili punjenje baterije dok se kupuju namirnice.

Tvrtka tvrdi da je ovo najbrži punjač na svijetu za električne automobile te da će bateriju za samo tri minute napuniti kapacitetom dovoljnim za prelazak 100 kilometara. Jedan punjač može servisirati četiri automobila odjednom i svaki će se potpuno napuniti za samo 15 minuta, tvrde iz ABB-a.

 ABB Terra 360 punjac (2) Izvor: ABB / Ferrari / Profimedia

 ABB Terra 360 punjac (3) Izvor: ABB / Ferrari / Profimedia

Može se koristiti za punjenje osobnih i gospodarskih vozila te podržava glavne standarde punjenja CCS-1, CCS-2, CHAdeMO i AC Type-2.

ABB Terra 360 moglo bi biti rješenje za vozače koji imaju problem s punjenjem prilikom dužih putovanja jer moraju računati na gužve, čekanje i uglavnom relativno sporo punjenje u odnosu na ovo koje nude Švicarci. Ovakve novosti vjerojatno će biti poticaj korisnicima koji se upravo zbog sporog punjenja teško odlučuju na kupnju električnih vozila.

ABB Terra 360
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI