PROMETNA APLIKACIJA: Praktičnije korištenje javnog prijevoza | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PROMETNA APLIKACIJA: Praktičnije korištenje javnog prijevoza

Autor Krunoslav Ćosić

Aplikacija će omogućiti integriranu mobilnost u Šibeniku

 Prometna aplikacija Gradski parking Šibenik.jpg Izvor: Hrvatski Telekom

Mobilna aplikacija Gradski parking Šibenik objedinjuje korisne informacije o prometu u kretanju i mirovanju na području grada. Korištenjem aplikacije građani na jednom mjestu, na svojem pametnom telefonu (Android i iOS) mogu pratiti novosti o sustavu javnog gradskog prijevoza, provjeriti vozne redove gradskih autobusnih linija kao i brodske linije Brodarica – Krapanj te im je omogućena jednostavna kupnja putnih karata.

Putem aplikacije građani također mogu pregledati dostupnost parkirnih mjesta na sljedećim rampom reguliranim parkiralištima: Draga, Željeznički kolodvor, Poljana, Gat Krka te parkiralište Izgradnja. Omogućena je kupnja satnih i dnevnih parkirnih karata, a na lokaciji Poljana moguće je i rezervirati parkirno mjesto, što uvelike olakšava planiranje svakodnevnih obaveza.

 Prometna aplikacija Gradski parking Šibenik (2).jpg Izvor: Apple App Store

Prometna aplikacija nastala u suradnji Hrvatskog Telekoma i šibenskog poduzeća Gradski parking razvijena je u sklopu projekta „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika – povećanje broja putnika u gradskom prijevozu“ i samo je jedna od njegovih komponenti.

Uz aplikaciju je Hrvatski Telekom na 17 lokacija u Šibeniku postavio i moderne informativne zaslone koji pružaju sve potrebne informacije o kretanju i planiranom dolasku autobusa na pojedinu postaju. Moderni informativni zasloni izrađeni su po najnovijim ekološkim normama, napajaju se putem javne rasvjete i koriste tehnologiju e-papira koja troši znatno manje električne energije od klasičnih LCD zaslona.

 Prometna aplikacija Gradski parking Šibenik (3).jpg Izvor: Apple App Store

Inspiraciju je za izgled informativnih zaslona dizajner Ante Filipović Grčić pronašao u davnoj prošlosti šibenskog kraja, kombinirajući ukrasne motive iz danilske kulture u pet različitih varijanata boja i uzoraka. Za navedene je informativne zaslone dizajner dobio nagradu BIG SEE Product Design Award 2022. koja doprinosi promicanju jedinstvenih i kreativnih dostignuća u arhitekturi, interijeru, dizajnu, drvu, turizmu i modi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI