NAVODNO: Xiaomi razmišlja o povezivanju s električnim vozilima | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NAVODNO: Xiaomi razmišlja o povezivanju s električnim vozilima

Autori Krunoslav Ćosić Autori Beijing Automotive Group Co

Xiaomi ima cilj postati lider u sektoru električnih vozila

 Xiaomi zgrada sjedište.jpg Izvor: Shutterstock

Kineski dobavljač Xiaomi navodno je u pregovorima s Beijing Automotive Group Co (BAIC) kako bi podržao njihov plan za ulazak u sektor pametnih električnih vozila (EV). Bloomberg je izvijestio, prenosi Mobile World Live, kako Xiaomi istražuje vezu s tvrtkom BAIC u potencijalnoj proizvodnji zajedničkih marki električnih vozila.

Izvješća sugeriraju da je to zato što se proizvođač pametnih telefona suočava s kašnjenjem u dobivanju licence u Kini za vlastitu proizvodnju automobila.

Opcije o kojima se raspravlja uključuju Xiaomijevu kupnju udjela u tvornici Hyundai br. 2 u Pekingu, koja ima licencu za proizvodnju automobila u Kini. Beijing Hyundai Motor je 50-50 joint venture između južnokorejskog proizvođača automobila i BAIC Motor Corp.

 Xiaomi automobil (8).jpg Izvor: Vanarama

Glavni izvršni direktor Xiaomija Lei Jun nedavno je detaljno opisao Xiaomijev cilj da postane lider u sektoru električnih vozila tijekom 2024., segmentu u koji je ulazak najavio tek u ožujku 2021. kada je otkrio da će u sljedećih deset godina potrošiti 10 milijardi CNY.

Reuters je primijetio da je Xiaomi početkom ove godine započeo izgradnju svoje prve tvornice automobila u Pekingu, s očekivanim godišnjim kapacitetom od 300.000 jedinica.

Xiaomi promatra sektor električnih vozila jer se susreće s više izazova u svom tradicionalnom poslovanju s pametnim telefonima. U drugom tromjesečju, široko rasprostranjena ograničenja Covid-19 (koronavirus) usporila su potražnju za pametnim telefonima u Kini.

 Xiaomi automobil (1).jpeg Izvor: Weibo / Deroy

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI