TOURGUIDE: Mercedesov akustični turistički vodič | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TOURGUIDE: Mercedesov akustični turistički vodič

Autor Krunoslav Ćosić

Sljedeća razina “MBUX Voice Assistant” usluge omogućit će uzbudljiva putovanja po Njemačkoj

 Hey Mercedes, start Tourguide.jpg Izvor: Mercedes-Benz AG – Communicati/MediaPortal Daimler AG

Od sada će vožnja s Mercedes-Benz vozilima biti zabavnija i zanimljivija jer s početkom ljetnih praznika plasiraju novu uslugu Mercedes me “Tourguide”, kao dio “MBUX Voice Assistanta”. Akustični turistički vodič čita zanimljive i zabavne informacije o atrakcijama duž rute njemačkih autocesta.

“Tourguide” audio vodič za putovanje dostupan je kao dio usluge “MBUX Voice Assistant” u Mercedesovim modelima EQS, EQE, C-klasi, S-klasi i AMG SL-u kao i u novom GLC-u i novom EQS SUV-u koji su u proizvodnji od 1. lipnja 2022.

Vozač ili putnik najprije treba izgovoriti glasovnu naredbu "Hey Mercedes, start Tourguide" nakon čega infotainment sustav MBUX (Mercedes‑Benz User Experience) čita opširne informacije o točkama interesa duž rute kojom se vozi.

U početku je novi audio vodič za putovanja dostupan samo u Njemačkoj, ali će kasnije biti dostupan i u drugim zemljama. Sustav reagira na otprilike 3400 smeđih znakova za turističke informacije duž njemačkih autocesta.

 Mercedes-EQ. EQS.jpg Izvor: Mercedes-Benz AG – Communicati/MediaPortal Daimler AG

Ako je “Tourguide” aktiviran MBUX automatski čita korisne informacije o zanimljivim mjestima na putu. Obavijesti počinju automatski kada automobil prođe prvi znak. Ako vozač napravi pauzu ili napusti autocestu usluga se automatski isključuje nakon 90 minuta. Naravno, vozač uslugu također može deaktivirati u bilo kojem trenutku, opet glasovnom naredbom ili dodirom na ekran.

Posebno je praktična značajka povezanost s automatskim navođenjem rute. Ako "Tourguide" potakne korisnike da posjete određene točke od interesa sve što trebaju učiniti je jednostavno odabrati funkciju navigacije i bit će vođeni tamo izravno, bez potrebe za diktiranjem ili unosom imena ulica ili gradovi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI