OD 2025. GODINE: Stiže nova AMG.EA platforma | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

OD 2025. GODINE: Stiže nova AMG.EA platforma

Autor Krunoslav Ćosić

Oznaka EA odnosi se na Electric Architecture, a Mercedes kreće u smjeru obnovljive energije

 Mercedes-Benz tvornica (4).jpg Izvor: Mercedes-Benz AG – Communicati/MediaPortal Daimler AG

Mercedesova svjetski poznata oznaka AMG, koja prati sportski nadograđena i modificirana vozila ove njemačke marke, za tri će godine dobiti dva nova slova - EA se odnosi na električnu arhitekturu.

Nova vozila s oznakom AMG.EA proizvodit će se na lokaciji Mercedes-Benza u Sindelfingenu. Bit će to vrhunski luksuzni segment, a proizvodit će modele temeljene na električnoj platformi od 2025. Tvornice Mercedes-Benza u Bremenu u Njemačkoj i Kecskemétu u Mađarskoj proizvodit će vozila u Europi. na električnoj MB.EA platformi.

Kao dio provedbe poslovnog plana "Mercedes-Benz 2022-2026" tvrtka ulaže više od dvije milijarde eura u svoja europska proizvodna mjesta.

 Mercedes-Benz tvornica (3).jpg Izvor: Mercedes-Benz AG – Communicati/MediaPortal Daimler AG

Ovaj korak označava novu fazu uvođenja električne platforme sljedeće generacije u proizvodnju osiguravajući buduća zaposlenja na europskim lokacijama. Novi plan proizvodnje rezultat je konstruktivnih razgovora s predstavnicima njemačkih zaposlenika, što je rezultiralo dalekosežnim mjerama za daljnje povećanje fleksibilnosti i učinkovitosti.

Proizvodni portfelj već uključuje šest potpuno električnih modela Mercedes-EQ: EQA, EQB, EQC, EQE, EQS i EQS SUV (do kraja ove godine kreće proizvodnja modela EQE SUV) . Oni silaze s proizvodne trake na šest lokacija na tri kontinenta i dosljedno su integrirani u tekuću serijsku proizvodnju.

 Mercedes-Benz tvornica (5).jpg
Proizvodnja EQS limuzine
Izvor: Mercedes-Benz AG – Communicati/MediaPortal Daimler AG

Zahvaljujući ranim ulaganjima u fleksibilnu proizvodnju i korištenju najsuvremenijeg digitalnog proizvodnog sustava MO360, Mercedes-Benz već može proizvoditi baterijska električna vozila u velikim količinama.

Baterije za električna vozila Mercedes-EQ isporučuje globalna mreža za proizvodnju baterija s tvornicama na tri kontinenta. Lokalna proizvodnja baterija ključni je faktor uspjeha Mercedes-Benzove električne ofenzive.

Mercedes-Benz od ove godine kupuje električnu energiju u Njemačkoj koja dolazi isključivo iz obnovljivih izvora (bez CO2). Tvrtka ima za cilj povećati proizvodnju obnovljive energije na svojim lokacijama.

Solarne elektrane snage veće od 11 MWp trebale bi krenuti s radom do kraja sljedeće godine. Do 2025. Mercedes-Benz će uložiti troznamenkasti milijunski iznos u ugradnju fotonaponskih sustava. Mercedes-Benz također planira uložiti u nove ugovore o kupnji energije za vjetroturbine u vrijednosti od milijardu eura do sredine desetljeća.

 Mercedes-Benz tvornica (1).jpg
Proizvodnja EQE limuzine
Izvor: Mercedes-Benz AG – Communicati/MediaPortal Daimler AG

Do 2030. godine planira se pokriti više od 70 posto potreba za energijom u proizvodnji iz obnovljivih izvora energije - 15 posto će se proizvoditi iz obnovljivih izvora energije na vlastitim lokacijama.

To će se postići širenjem krištenja solarnih panela i vjetroelektrana na vlastitim lokacijama te sklapanjem daljnjih odgovarajućih ugovora o otkupu električne energije. Mercedes-Benz također slijedi cilj smanjenja potrošnje vode za 35% do 2030. godine.

 Mercedes-Benz tvornica (2).jpg Izvor: Mercedes-Benz AG – Communicati/MediaPortal Daimler AG

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI