SOFTBANK: Povezuju se sa stručnjakom za autonomna vozila | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SOFTBANK: Povezuju se sa stručnjakom za autonomna vozila

Autor Igor Martić

Ubrzano se radi na uvođenju usluga autonomne vožnje

 SoftBank autonomno vozilo (1).jpg Izvor: softBank

Svijet se sve više okreće samovozećim, autonomnim vozilima. SoftBank Corp je sklopio sporazum s tvrtkom May Mobility sa sjedištem u SAD-u kako bi ubrzao uvođenje usluga autonomne vožnje u Japanu, uz usluge koje se spajaju na 5G mrežu.

Obje tvrtke nastoje kombinirati svoje snage u mrežama velikog kapaciteta, niske latencije (kašnjenja signala) i tehnologiju autonomnih vozila kako bi razvili sustav daljinskog nadzora za prikupljanje perifernih slika u stvarnom vremenu iz vozila i podataka sa senzora instaliranih na cestama. Prikupljene informacije dijele se s udaljenim nadzornim centrom.

 SoftBank autonomno vozilo (2).jpg Izvor: softBank

Junichi Miyakawa, predsjednik i izvršni direktor SoftBanka, rekao je da se suradnjom s May Mobility očekuje da će ubrzati implementaciju autonomne vožnje u Japanu, prenosi Mobile World Live. Izvršni direktor May Mobility Edwin Olson izjavio je da je partnerstvo "zlatna prilika" za tvrtku da zaposli "infrastrukturu mobilnosti sljedeće generacije kako bi povećali prihvaćanje mobilnosti kao usluge. Radujemo se što ćemo podijeliti svoje znanje i iskustvo u širenju autonomne vožnje u Japanu”.

Tvrtka je podržala ispitivanja u devet gradova u Sjevernoj Americi i Japanu sa svojim vlasnitim sustavom autonomne vožnje u testnim vozilima. SoftBank također provodi istraživanje s Hondom, a dvojac testira učinkovitost korištenja samostalnog 5G i mobilnog sustava cellular vehicle-to-everything kako bi se smanjili sudari između pješaka i vozila.

Autonomni autobus u gradu Sakai
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI