MWC22: Jedna od tema je i pametna mobilnost | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MWC22: Jedna od tema je i pametna mobilnost

Autor Krunoslav Ćosić

Tržište povezanih vozila jedno je od područja s najvećim rastom u IoT-u

 Povezani automobil Izvor: Shutterstock

Uz smart mobility poboljšava se sigurnost građana i pružaju velike mogućnosti za prihod za mobilnu i automobilsku industriju. Predviđa se da će ovaj segment do 2030. godine vrijediti 81 milijardu dolara.

Na Mobile World Congressu u Barceloni, koji će uživo okupiti 1500 izlagača iz cijelog svijeta te nekoliko desetaka tisuća posjetitelja, predstavit će se bitne značajke novog ekosustava uz koju možemo očekivati i naglasak na održivosti.

Povezani automobili imaju potencijal spasiti 11.000 života i 400.000 tona emisija CO2 godišnje do 2025. Predviđa se da će tržište usluga mobilnosti do 2030. vrijediti 542 milijarde dolara (izvori: Accenture, 2020. i Bosch, 2017.).

 blur;china;city;modern;motion;street;vehicle;with;NOT_EDITORIAL_ONLY Izvor: Zoonar GmbH / Alamy / Alamy / Profimedia

Utjecaj pametne mobilnosti je nedvojbeno velik, stvarajući ne samo sigurnija, zelenija i učinkovitija iskustva putovanja već i široku priliku za igrače u industriji da ponude usluge s dodanom vrijednošću i uspostave nove izvore prihoda.

Revoluciju pametne mobilnosti oblikuju i ubrzavaju ključne tehnološke inovacije uključujući 5G povezivanje, autonomna vozila, dijeljenje prijevoza i elektrifikacija. Ovi industrijski trendovi, u kombinaciji s inteligencijom stečenom iz golemih količina podataka, pomažu uspostavi informacijskog društva i radikalno transformiraju svaki aspekt putovanja, od aplikacija koje spašavaju živote i sigurnosti, novih i inovativnih usluga zabave i infotainmenta do besprijekornih multimedijskih usluga.

 Croatia;holidays;recreation;traffic;transport;north;south Class;A intermediate European route;A4/A2 motorway;yachting;health;pandemic covid;19;epidemic;EDITORIAL_ONLY;alamyunknown Izvor: Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI