MERCEDES-BENZ I LUMINAR Sljedeća generacija automatiziranih sustava vožnje | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MERCEDES-BENZ I LUMINAR Sljedeća generacija automatiziranih sustava vožnje

Autor Krunoslav Ćosić

2022. godina će za Mercedes biti godina vozila koja mogu samostalno upravljati

 Mercedes-Benz S-klasa autonomna samostalna voznja (5).jpg Izvor: Mercedes-Benz AG - Global Commun/MediaPortal Daimler AG

Bit će to automobili za osobne potrebe, a središnja komponenta je optimalan pristup novim tehnologijama i globalnim kompetencijama.

Novo partnerstvo s Luminarom naglašava Mercedes-Benzovu politiku kontinuiranog širenja svoje mreže vrhunskih tehnoloških partnera i dobavljača za osobna vozila. Namjera ovog partnerstva je iskoristiti temeljnu tehnologiju lidara iz Luminara s ciljem da se industrijalizira i integrira u Mercedes-Benz vozila za serijsku proizvodnju. Skraćivanjem razvojnih ciklusa i jačanjem tehnološkog partnerstva Mercedes-Benz nastoji osigurati da njegova vozila imaju najsuvremenije tehnologije.

 Luminar & Mercedes-Benz.jpg Izvor: MediaPortal Daimler AG

“Luminar je savršen dodatak našem postojećem popisu prvoklasne suradnje s vodećim i vrhunskim tehnološkim tvrtkama. Mercedes-Benzovo postizanje SAE razine 3 već je označilo veliku prekretnicu za automatiziranu vožnju i apsolutno sam uvjeren da će partnerstva povećati našu razinu ambicija za ono što je moguće u budućnosti. Suradnja je bitan dio Mercedes-Benzove strategije. Stoga sam jako sretan što imamo Austina Russella i Luminara na našem putovanju”, kaže Markus Schäfer, član uprave Daimler AG i Mercedes-Benz AG, glavni tehnološki direktor odgovoran za razvoj i nabavu.

 Austin Russell (Luminar) i Markus Schäfer (Mercedes-Benz ).jpg
Austin Russell (Luminar) i Markus Schäfer (Mercedes-Benz)
Izvor: Mercedes-Benz AG – Communicati/MediaPortal Daimler AG

Sigurnost je temeljni element marke Mercedes-Benz koja već gotovo 70 godina postavlja tempo u razvoju aktivnih i pasivnih mjera sigurnosti vozila, ne samo za dobrobit vozača Mercedesa već i za druge sudionike u prometu. Napredni sustavi pomoći u vožnji mogu učiniti život mnogo lakšim u mnogim svakodnevnim situacijama.

Sofisticirani sustavi pružaju odgovarajuću pomoć za tempomat, kontrolu udaljenosti, upravljanje i promjenu traka. S Drive Pilotom Mercedes-Benz će kupcima ponuditi uvjetno automatiziranu vožnju (SAE Level 3) nudeći tako novu razinu luksuza.

 Mercedes-Benz S-klasa autonomna samostalna voznja (3).jpg Izvor: Mercedes-Benz AG - Global Commun/MediaPortal Daimler AG

U prosincu 2021. Mercedes-Benz je bio prvi proizvođač automobila u svijetu koji je osigurao međunarodno valjano odobrenje sustava za uvjetno automatiziranu vožnju (SAE razina 3), što je označilo prekretnicu u razvoju automobila. Tvrtkin automatizirani sustav vožnje Drive Pilotući će u 2022. godini u serijsku proizvodnju u Mercedes-Benz S-klasi i električnom Mercedes-Benz EQS modelu.

 Mercedes-Benz S-klasa autonomna samostalna voznja (2).jpg
Mercedes-Benz S-klasa
Izvor: Mercedes-Benz AG - Global Commun/MediaPortal Daimler AG

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI