SUPER JAHTA Vozi i po vodenoj površini i u zraku | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SUPER JAHTA Vozi i po vodenoj površini i u zraku

Autor Igor Martić

Air Yacht je zapravo modificirani zračni brod

 Air Yacht (4).jpg Izvor: Lazzarini Design Studio / Ferrari / Profimedia

Predstavljena je luksuzna jahta, a dizajnirana je za plovidbu i oceanima i nebom. Nazvana Air Yacht, konceptna letjelica je zapravo modificirani zračni brod koji bi potencijalnog vlasnika koštao oko 550 milijuna eura ukoliko postane stvarnost.

 Air Yacht (2).jpg Izvor: Lazzarini Design Studio / Ferrari / Profimedia

Plovilo od karbonskih vlakana uz četiri električna propelera na solarni pogon može doseći 60 čvorova u zraku na visini od 1500 metara i više od 48 sati krstariti brzinom od pet čvorova na moru, kažu iz talijanske tvrtke Lazzarini Design koja je kreirala dizajn. Svaki od motora pokreću ultra-lake baterije koje se napajaju iz solarnih ploča. Solarni paneli su smješteni na vrhu oba blimpa (rampa).

Air Yacht ima balone napunjene helijem što joj omogućuje da leti i lebdi. Glavna središnja paluba spaja dva blimpa. Blimpovi su napuhani helijem lakšim od zraka (sadrže 400.000 kubnih metara komprimiranog helija).

 Air Yacht (6).jpg Izvor: Lazzarini Design Studio / Ferrari / Profimedia

Glasnogovornik kompanije iz Rima rekao je da je zračna jahta zamišljena za privatnog vlasnika “s vizijom evolucije mega jahti/aviona. Središnji trup dužine je 80 metara. Air Yacht ima pet privatnih apartmana za vlasnike i goste s pogledom na nebo kao i zajedničke prostore. Dakle, sve je isto kao u superjahtama. Ukupno se u 11 kabina mogu smjestiti 22 putnika, a pet kabina ima vlastitu kupaonicu. Glavna kabina smještena u središnjem dijelu ima pogled od 360 stupnjeva.

 Air Yacht (3).jpg Izvor: Lazzarini Design Studio / Ferrari / Profimedia

 Air Yacht (5).jpg Izvor: Lazzarini Design Studio / Ferrari / Profimedia

 Air Yacht (1).jpg Izvor: Lazzarini Design Studio / Ferrari / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI