U PAR KLIKOVA Saznajte kad će vaša ulica ili naselje biti bez električne struje | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

U PAR KLIKOVA Saznajte kad će vaša ulica ili naselje biti bez električne struje

Autor Krunoslav Ćosić

Najbrži načina za saznati kad će vam biti isključena struja, bilo zbog kvara, održavanja ili redukcije je putem e-maila

  Izvor: Profimedia

Nestanak električni energije kao da nam nikad nije teže padao - mnogi rade od kuće, djeca imaju školu od kuće, a nestane li električne energije na nekoliko sati ili pola dana, mnogima je ravno katastrofi.

Nekada je nestanak struje značio problem za sadržaj hladnjaka u kojima je zamrznuta hrana. Sva sreća, duboko zamrznute namirnice u ledenicama mogu trajati i duže od tog prekida struje, ukoliko je hladnjak s dubokim zamrzavanjem smješten u tamnijem prostoru na koji ne dolaze sunčeve zrake.

 fridge;open;refrigerator;home;appliances;kitchen;food;night;door;modern;blind;oven;furniture;room;veggies;stove;woman;products;bottles;midnight;vitamin;light;fruit;women;produce;interior;ingredients;bottle;girl;lady;juice;young;luxury;female;snack;stainless;vegetable;steel;jar;container;vegetarian;illuminated;metallic;beverages;freeze Izvor: Profimedia

Isključenje napajanja električnog energijom svakodnevno se događa širom Hrvatske. Uobičajeni radovi obuhvaćaju redovite poslove održavanja mreže, ali dogode se i kvarovi. Sva sreća, s redukcijama se ne susrećemo već duže vrijeme; suše nisu učestale u našim krajevima.

Jednog dana i vaša će kuća, ulica, dio naselja ili čak cijelo naselje doći na red i bit ćete bez električne energije. Kad biste imali električni automobil sposoban vraćati prikupljenu energiju natrag u vašu kućnu mrežu, imali biste manje brige.

Takvi će automobili biti sve češći u našim garažama pa će se preko noći jeftinija električna energija na taj način moći povlačiti iz sustava, a sljedećeg dana vraćati i trošiti. Do tada ćete morati čekati da zasvijetli žarulja u stanu, uredu ili u kući, koju ste ostavili uključenu kako biste znali kad je "došla struja".

 magic,diligent,study,education,young,caucasian,rapt,book,concept Izvor: Shutterstock

Ali, ako već morate ostati bez električne energije zašto se ne biste pripremili i olakšali si nestašicu. Struju ne možete pohraniti u neku kantu, kao na primjer vodu u slučaju nestanka vode, ali možete unaprijed odraditi neke stvari koje vas čekaju sljedeći dan. Možete otići kod djeca ili bake, sestre ili brata, rođaka, prijatelja i od tamo raditi ili učiti, ako imate školu na daljinu.

 bad,woman working,employee,laptop,professional,blackout,lady har Izvor: Shutterstock

Naravno, možete napuniti bateriju svojeg prijenosnog računala i raditi barem nekoliko sati na taj način; možete s power bankom puniti bateriju pametnog telefona, a ne zaboravite niti na automobil u kojem također imate napajanje.

Pripremiti se za sve ove solucije možete ako znate da će vam sljedeći dan biti isključena struja. A saznati možete prijavom na servis BezStruje. Na ovoj web stranici odaberite svoju lokalnu Elektru te ulicu u kojoj živite, bez kućnog broja.

Ispisat će vam se sva sljedeća isključivanja struje, a ostavite li svoj e-mail, prilikom svakog sljedećeg nestanka struje pravovremeno ćete biti obaviješteni. Taj servis koristimo već nekoliko godina i zaista je koristan. Istovremeno, ne dobivamo nikakve druge notifikacije, spam niti raznorazne reklame.

  Izvor: Krunoslav Ćosić

Dva dana ranije na e-mail dobili smo datum i vrijeme kada neće biti struje, kao i kućne brojeve koji će time biti zahvaćeni. Ne isključuje se uvijek struja cijeloj ulici; nekada samo dijelu ulice ili jednoj strani ulice pa su isključenjem zahvaćeni samo parni ili neparni kućni brojevi.

Na istoj web stranici možete prijaviti i druge adrese vama dragih ljudi koji se možda ne služe elektronskom poštom tako da i njih možete pripremiti na nestanak struje. Ili pak drugu lokaciju koju koristite - ured u kojem radite, vikendicu u kojoj se odmarate...

Napominjemo kako ovo nije službena stranica HEP Grupe niti je s njom povezano, a to vam je i naznačeno na samoj web adresi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI