DOBRA ORGANIZACIJA I NOVE TEHNOLOGIJE Hladnjak koji smanjuje bacanje hrane | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

DOBRA ORGANIZACIJA I NOVE TEHNOLOGIJE Hladnjak koji smanjuje bacanje hrane

Autor Krunoslav Ćosić

Prema procjeni Ujedinjenih naroda, kada bi hrana koja završi kao otpad bila predstavljena kao država, zauzela bi treće mjesto po količini stakleničkih plinova

  Izvor: Samsung

Loša organizacija kućnog hladnjaka jedan je od glavnih krivaca za stvaranje zabrinjavajuće količine otpada od hrane. Prečesto bacamo hranu kojoj je istekao rok trajanja, a razlozi su što smo zaboravili na nju ili takvu hranu jednostavno nismo primijetili od velike količine koju spremamo u hladnjake.

Uz dobru organizaciju hladnjaka smanjuje se postotak hrane čiji je rok trajanja istekao. Uz nekoliko savjeta možete smanjiti količine koje ćete baciti:
- gornje police hladnjaka idealne su za skladištenje hrane koja se može odmah konzumirati
- srednji nivo polica je najoptimalniji za čuvanje mliječnih proizvoda
- donji dio polica u hladnjaku trebalo bi rezervirati za meso i ribu
- u bočne pregrade smjestite artikle koje najčešće koristite - umake, sokove ili začine.

  Izvor: Samsung

Istovremeno, treba izbjeći međusobnu kontaminaciju namirnica. Neadekvatno miješanje namirnica koje proizvode etilen i onih koje su na njega osjetljive, poput šparoga, zelene salate ili brokule, može dovesti do prijevremenog sazrijevanja, pa čak i truljenja.

Potreban vam je hladnjak s pregradom koja se može podijeliti na dvije zone s različitim temperaturama, a dodatna ladica omogućava podešavanje optimalne vlažnosti u posudi i time čuva duže svježinu posebno osjetljivog voća i povrća. Iz Samsunga predlažu seriju hladnjaka Samsung RB7300 koja raspolaže s pregradom i dodatnom ladicom.

  Izvor: Samsung

Istraživanje tvrtke Samsung, provedeno na europskoj razini, pokazuje da čak 48 posto kupljenih namirnica završi bez potrebe u kanti za smeće. Spontani odlasci u nabavku i kupovina namirnica bez unaprijed pripremljene liste glavni su krivac za pretrpavanje frižidera i bacanje hrane.

Prije odlaska u kupovinu trebalo bi pogledati što se već nalazi u hladnjaku kako ne biste kupili dva puta isti artikl. Smatra se kako nije dovoljan površan pogled na sadržaj hladnjaka već zaista detaljna inspekcija namirnica koje ste ostavili na njegovom dnu ili u zasebnim pregradama. Ovim jednostavnim potezom uštedjeti ćete novac, efikasnije upravljati raspoloživim prostorom i učiniti nešto dobro za Zemlju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI