PODATKOVNI CENTAR: Pokreće ga mrežno interaktivna obnovljiva energija | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PODATKOVNI CENTAR: Pokreće ga mrežno interaktivna obnovljiva energija

Autor Krunoslav Ćosić

Kapacitet podatkovnog centra je 150 MW, a nalazit će se u Norveškoj

 Vertiv Green Mountain_1.JPG Izvor: Vertiv

Vertiv je najavio osnivanje novog pravnog subjekta u Norveškoj s kojim će dodatno ojačati svoje partnerstvo s pružateljem kolokacijskih usluga Green Mountain, čime će podržati njegov ubrzani rast u regiji Sjeverne Europe.

Vertiv ulaže velik napor u omogućavanju održive i skalabilne infrastrukture kao odgovor na sve veće potrebe kupaca te krajnjih korisnika. Green Mountain je počeo sa svojim ambicioznim projektom OSL2-Hamar koji uključuje izgradnju tehnološki naprednog podatkovnog centra u norveškom gradu Hamar.

Prepoznatog kao jednog od najzelenijih pružatelja usluga u industriji OSL2-Hamar će od sad pogoniti 90 MW obnovljive hidroenergije, s potencijalom skaliranja do 150 W kao rješenja za očekivani rast, a bit će omogućene i usluge balansiranja za podršku cjelokupnoj energetskoj mreži. Samo postrojenje očekuje pustiti svoj prvi pogon od 30 MW u studenom 2023. godine.

Green Mountain može se pohvaliti impresivnim statistikama poput omjera učinkovitosti korištenja energije (PUE, eng. Power Usage Effectiveness) od 1,25%, 100% korištenja hidroenergije kao izvora, Tier III certifikacije te besprijekorne evidencije od 100% neprekidnog rada i usklađenosti sa SLA standardima.

 Vertiv Green Mountain_2.jpg Izvor: Vertiv

Dodatno, pogon podatkovnog centra inkorporira inovativne, ekološki prihvatljive značajke poput pilot projekata iskorištavanja otpadne topline za uzgoj ribe, cirkularne ekonomske inicijative, pametnog osvjetljenja te inovativnih rješenja hlađenja.

U sklopu ovog najnovijeg proširenja Green Mountain je implementirao Vertiv Liebert EXL S1 UPS sustave s Dynamic Grid Support značajkom te naprednom baterijskom pohranom, čime je stvorena potrebna podloga za usvajanje hidroenergije na licu mjesta te omogućavanje usluga balansiranja mreže.

Svaka Green Mountain lokacija je posebno dizajnirana i prilagođena specifičnim potrebama kupaca kontinuirano podižući ljestvicu mogućnosti po pitanju energetske efikasnosti te inicijativa za održivost.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI