VODENO HLAĐENJE: Trebao bi se više koristiti za rashlađivanje podatkovnih centara | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

VODENO HLAĐENJE: Trebao bi se više koristiti za rashlađivanje podatkovnih centara

Autor Krunoslav Ćosić

Vertiv je predstavio laboratorij za testiranje u svojem centru za termalno upravljanje

 Vertiv Thermal Management.jpg Izvor: Vertiv

Vertiv je kontinuirano predan prema razvoju sustava s vodenim hlađenjem kako bi se potaklo njihovo usvajanje unutar industrije. Investicija u koju je Vertiv uložio dokazuje i napore tvrtke u stvaranju podrške za sve veće potrebe podatkovnih centara, uključujući računalstvo visokih performansi, umjetnu inteligenciju (AI) te generativni AI (GenAI).

Unaprijeđeni laboratorij za testiranje u Vertivovom centru za termalno upravljanje u blizini talijanskog grada Tognana značajna je investicija koja uvelike unaprjeđuje kapacitet postrojenja za testiranje kao i mogućnosti proizvodnje u trenutno dostupnom prostoru.

Unaprijeđeni laboratorijski prostor za testiranje omogućit će stručnjacima tvrtke Vertiv izvođenje standardnih i prilagođenih testova opreme kupaca, što obuhvaća sva rješenja za hlađenje putem zraka ili vode.

Upravljanje toplinom - najnoviji video laboratorija za inovacije hladnjaka s adijabatskim slobodnim hlađenjem
Izvor: Youtube

U sobi će se testirati pod uvjetima toplinskog opterećenja većeg od 2 MW s temperaturom zraka do 55°C. Štoviše, Vertiv će u laboratorijskom prostoru također sad moći testirati jedinice opremljene s rashladnim sredstvima koja imaju niski potencijal globalnog zatopljenja (GWP).

Vertiv postrojenje unaprjeđuje u kritičnom trenutku za industriju podatkovnih centara. Operatori se brzo šire kako bi povećali svoj kapacitet radi rastućih potreba dok u isto vrijeme žele minimalizirati svoj utjecaj na okoliš.

 Vertiv laboratorij za testiranje u Tognanu (1).jpg Izvor: Vertiv

Više od 100 europskih operatora podatkovnih centara i trgovačkih udruženja potpisnici su Pakta o klimatski neutralnim podatkovnim centrima, čime su se obvezali postići klimatsku neutralnost do 2030. godine.

Sustavi s vodenim hlađenjem igraju ključnu ulogu u ostvarivanju takvog cilja jer omogućuju operatorima da povećaju kapacitete podatkovnih centara dok u isto vrijeme ograničavaju izravne i neizravne štetne emisije.

Ovi sustavi primjenjuju rashladna sredstva s niskom razinom GWP-a kako bi se značajno smanjile izravne i neizravne CO2 emisije, što uvelike smanjuje ugljični otisak podatkovnih centara.

 Vertiv laboratorij za testiranje u Tognanu (3).jpg Izvor: Vertiv

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI